Holøs begynner å tilpasse seg i KHL

Kraftbacken Jonas Holøs liker å spille mye. Hans lag i KHL, Lokomotiv Jaroslavl, bruker hele laget så derfor har nordmannen slitt litt i begynnelsen av sesongen.

– Det har vært litt omstilling for min del. De spiller litt annerledes og har brukt alle åtte backene i kamp. Derfor synes jeg det har gått litt for mye opp og ned, men den siste måneden har det begynt å gå mye bedre. Jeg har fått mer og mer tillit og mer istid, så jeg kan ikke klage på det, sier Holøs til NTB.

Jaroslavl er laget som nærmest ble utradert etter den fatale flyulykken for litt over to år siden. 44 personer omkom i styrten rett etter take off på vei til serieåpning i Minsk. Nå er laget tilbake i KHL, men sliter med å vinne jevne kamper. For øyeblikket ligger laget på 11.-plass i avdeling vest. De åtte beste fra hver avdeling går til sluttspillet i mars.

– Det er veldig jevnt rundt sluttspillstreken. Vinner vi en kamp er vi inne og taper man et par kamper er man i bånn. Det er jevnt og spennende, sier 26-åringen.

Holøs har scoret to mål og han har fire målgivende pasninger på sine 23 KHL-kamper.

– Det er litt synd at vi ikke scorer flere mange mål og vinner kamper. Det kan jo påvirke litt mitt eget spill også, men jeg føler at det begynner å løsne både for min egen del og hele laget. Jeg håper at vi kan få litt ny tenning etter denne pausen, sier Holøs. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2