flem tromsø agnar copy
flem tromsø agnar copy

Bjarte Flem om Tromsø: – Skulle ansatt en trener med mer «pondus»

Mener problemene i Tromsø oppsto for halvannet år siden.

I forbindelse med kveldens Tromsø-kamp mot Anzji sender Bjarte Flem av gårde et stikk til ledelsen i den nedrykkstruede klubben.

– Det at Tromsø nå ligger på direkte nedrykksplass er et resultat av alt som har skjedd de siste 14–16 månedene. Da tenker jeg for eksempel på det som har med ansettelse av trenere og spillere og gjøre, sier den tidligere Tromsø-keeperen.

Vet ikke om Nilsen er rett mann
Han sikter spesielt til ansettelsen av Agnar Christensen, som tok over som hovedtrener etter Per-Mathias Høgmo, 28. september i fjor.

– Jeg synes kanskje at de skulle prøvd og fått inn en annen type, en som kanskje har litt mer «pondus» en det som har vært tilfelle.

1. oktober i år fikk Christensen sparken i Tromsø etter et drøyt år ved roret. Steinar Nilsen har tatt over, men Flem er vil ikke si noe om han synes Nilsen er rett mann for Tromsø.

– Nå trenger de en som kan piske opp stemningen og få spillerne til å blø for drakten. Steinar har klart det tidligere, men om han er rett mann til å lede Tromsø videre har jeg ikke nok forutsetninger til å uttale meg om, sier Flem.

– Helt rett avgjørelse
Tromsø sparer sine beste spillere i torsdagens Europaliga-kamp mot russiske Anzji. Akkurat det er Bjarte Flem fornøyd med. På søndag reiser nemlig «Gutan» til Bergen for å møte Brann i Tippeligaens siste serierunde.

– Så lenge det er en teoretisk mulighet for at Tromsø holder seg i Tippeligaen er det helt rett å fokusere på søndagens oppgjør i Bergen, sier Flem, og legger til:

– Resultatet i kveld betyr ingen verdens ting.

Tromsø ligger sist i gruppe K før dagens runde i Europaligaen. Hvis Steinar Nilsens disipler vinner med to mål, og Tottenham samtidig tar poeng fra Sheriff Tiraspol hjemme på White Hart Lane, rykker de opp til 2. plass.