Egil Drillo Olsen forteller hva som egentlig skjedde da han måtte forlate jobben som landslagssjef.  (Foto: TV 2)
Egil Drillo Olsen forteller hva som egentlig skjedde da han måtte forlate jobben som landslagssjef. (Foto: TV 2)

Drillo hetset på sms: – Jævla grådige kommunist

Men forliket knuser påstandene som har vært servert i media.

– Forliket kommer nok som en skuffelse for alle dem som har drevet en systematisk og målrettet svertekampanje mot meg, sier Egil Drillo Olsen og poengterer at dette aldri har handlet om penger.

– Nettavisen, Dagbladet og Finansavisen er blant dem som har kommentert striden uten å ane hva dette egentlig dreide seg om: Et spørsmål om personbehandling og ryddighet i selve prosessen. Du skulle bare visst hva jeg er blitt bombardert med av hets og sjikane på sms: – Din jævla grådige kommunist!

– Jeg får ikke en krone
For Egil Drillo Olsen er det greit å få satt strek for en sak som har opprørt og plaget ham – spesielt fordi selve forliket knuser påstandene som har vært servert i media.

– Erstatning? Jeg får ikke en krone! Og det var heller aldri hensikten eller målet!

Les også: Drillo får ingen økonomisk kompensasjon fra NFF

– Hvilke tanker gjør du deg om dem som har fremstilt dette som hevngjerrighet og et smålig utslag av griskhet og pengebegjær?

– Motivene deres er jo åpenbare: De har hatt et ønske om å stille meg i et dårlig lys og skape inntrykk av at en aldrende radikaler bare tenker på penger og økonomisk profitt. Så feil kan man altså ta, slutter Drillo og røper at han ikke har noen illusjoner når det gjelder de nevnte mediers anstendighet eller vilje til å dementere eller korrigere fremsatte påstander.

Sparket eller ikke?
27. september stilte Drillo opp på pressekonferanse på Ullevaal stadion der Per-Mathias Høgmo ble presentert som ny landslagssjef. 71-åringen svarte da «både ja og nei» på spørsmål om han følte han hadde fått sparken. Dagen i forveien hadde forbundsstyret bestemt at Høgmo kunne ta over umiddelbart dersom Drillo selv gikk med på denne løsningen.

Drillos kone Sigrun Vedelden reagerte kraftig i ettertid og møtte blant annet opp på Halléns kontor. I et brev til VG beskyldte hun også NFF-ledelsen for uærlighet, og reagerte på at toppfotballsjef Nils Johan Semb ikke ble informert før Drillo ble fjernet.

– Vi vil beklage den situasjonen som har oppstått i ettertid, da det er vår oppfatning at vi var blitt enig med Egil Olsen om et umiddelbart skifte. Derfor beklager vi sterkt det som skjer nå, fordi Egil Olsen har vært og er en svært viktig bidragsyter i norsk fotball, uttalte Hallén i en pressemelding i etterkant.

14. oktober snakket Drillo for første gang ut om avgangen i et intervju med TV 2. Der omtalte han lederstilen i NFF som neandertalsk, men sa at han følte toppfotballsjef Nils Johan Semb var blitt behandlet verre.

Se TV 2s intervju med Drillo her:

760836