Uklart hvem som sender ishockey-VM

Det er fortsatt uvisst hvem som skal vise TV-bilder fra Norges kamper under ishockey-VM i mai.

– Det er samme rettighetshaver i hele Norden. Det er selskapet Infront med base i Sveits som har kjøpt disse rettighetene av IIHF og som igjen har solgt dem videre, opplyser generalsekretær Jon Haugeland i Norges Ishockeyforbund til NTB.

Akkurat nå er det svensk TV 4, som eies av Bonnier-gruppen, som sitter på disse rettighetene for Norden. Max kjøpte de norske rettighetene for 2012 og 2013. Kanalen hadde også opsjon på ytterligere ett år, men sa den fra seg da fristen for å søke gikk ut 31. juli i år.

– Vi snakket om dette på siste kongress i IIHF i september, og da visste de ennå ikke hvem som skal vise VM-hockey i Norge. Vi håper jo at ishockey blir sendt på en kanal som er tilgjengelig for folk flest, og vi var godt fornøyd med hvordan Max løste sine sendinger under de to siste mesterskapene, sier generalsekretæren.

Ishockey-VM spilles i Minsk i midten av mai neste år. Norge skal ut mot Italia (10/5), Danmark (11/5), Sverige (13/5), Slovakia (14/5), Frankrike (17/5), Tsjekkia (18/5) og Canada (20/5) de innledende kampene.

– Men akkurat nå må vi bare vente på hvordan det går, for vi kan ikke gjøre noe med det, sier Haukeland. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2