etoo (Foto: AFP)
etoo (Foto: AFP)

Her går alt galt for Schalke-keeperen

Samuel Eto'o fikk en klarering i foten og styrte nærmest uvitende inn ledermålet for Chelsea.

Chelsea - Schalke 3-0

Samuel Eto'o ble tomålsscorer da Chelsea for alvor festet grepet om gruppeseieren, men fikk uventet hjelp da han satte inn 1-0-målet.

Schalke-keeper Timo Hildebrand hadde god tid da han fikk ballen fra en lagkamerat, men valgte på merkelig vis å somle helt til han ble satt under press av Eto'o.

Da målvakten til slutt forsøkte å klarere stakk Chelsea-spissen frem foten og ble regelrett truffet. Hildebrand snudde seg mot eget mål og fikk til sin store fortvilelse se ballen rulle over streken.

Fikk beskjed
Eto'o løp umiddelbart bort til benken for å feire scoringen sammen med manager José Mourinho. Her er forklaringen:

– Jeg ba han gjøre det (presse keeperen). Og han sa til meg at jeg fikk rett. Jeg kjenner keeperen fra Portugal og Spania, og vi vet Schalke liker å spille tilbake til ham og spille derfra. Samuel var smart der, sier Mourinho, som hadde mer ros på lager:

– Eto'o var ikke i sin beste form da han kom inn, men steg for steg har han blitt bedre. Og mål gir selvtillit. Mine favorittspillere er de som vinner kamper for meg, og Samuel Eto'o var sammen med meg i min beste sesong noensinne.

Artikkelen fortsetter under bildet!

jose
jose

Engelskmennene skapte lite før pause, og det var gjestene fra Tyskland som yppet seg innledningsvis.

Etter hvilen derimot handlet det meste om Chelsea. Ållerede etter åtte minutter satte William fart og fant Eto'o. Den rutinerte angriperen la ballen til rette før han banket den i hjørnet.

Fornøyd Terry
Gruppetoer Schalke maktet ikke å svare etter dette. Sju minutter før slutt økte Demba Ba ledelsen da han ble spilt gjennom og scoret sikkert alene med Hildebrand.

Det var spissens første mål på 11 kamper.

– Det var en fin seier og bra respons etter helgens kamp. Vi slet de første ti minuttene, men etter det første målet spilte vi bra. Vi var utrolig skuffet over tapet i Newcastle, men slo tilbake nå, sier Chelsea-veteran John Terry.

– De første 15 minuttene var vanskelige, men etter det spilte vi bra og holdt i ballen, oppsummerer Mourinho.

I Sveits utlignet Basel på overtid og spilte 1-1 mot Steaua Bucuresti. Federico Piovaccari så lenge ut til å bli matchvinner for rumenerne, men innbytter Giovanni Sio reddet ett poeng for hjemmelaget.