Magnus Carlsen (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)
Magnus Carlsen (Foto: Kent Skibstad/NTB scanpix)

Dette er Carlsens største problem i VM-oppkjøringen

Pappa Henrik Carlsen forteller.

Chennai, India (TV 2): Det aller meste har gått på skinner for Magnus Carlsen før VM-kampene i sjakk mot Viswanathan Anand som starter lørdag. At det største problemet virker å være at det har vært vanskelig å utøve strandaktiviteter, forteller om en sjakk-ener med få bekymringer.

– Det blåste ganske mye ved kysten, så strandfotballen føk av gårde i vinden. Ellers har det gått veldig bra, sier pappa Henrik Carlsen til TV 2 og gliser.

22-åringen har bodd noen dager på luksushotellet Fisherman`s Cove like utenfor VM-byen Chennai. Carlsen liker å slappe av med fotball, tennis, badminton, strandfotball og bordtennis, men de kraftige vindkastene har altså begrenset aktiviteten noe. Mye solslikking har det uansett blitt.

– Fram til for en uke siden trente Magnus mye i Oman. Så tror jeg han har hatt et roligere tempo etter at familien kom ned. Vi har egentlig hatt noen behagelige dager i solen, spist god mat og kost oss alle sammen.

Les også: Her får Carlsen hindumerke i panna

Familien Carlsen har vært nær fulltallig den siste uka. Foruten far Henrik har også mor Signe og de to lillesøstrene til Magnus vært både i Oman og nå i India. Til helgen kompletteres familietreffet når storesøster Ellen kommer fra Norge.

– Jeg er ofte med Magnus på turneringer. Litt som far, litt som hjelper, slik at det skal være noe kjent. Og i og med at kampen går på bortebane, er det viktig å ha familien til stede. Magnus ønsket det, avslutter Henrik Carlsen.

Se intervju i videovinduet øverst!

Les også:Magnus Carlsen må skjermes i India
Les også:Her er sjakkgeniets prøvesmaker

Carlsen ankom India mandag og ble mottatt som en popstjerne på flyplassen. Nordmannen har forberedt seg godt til kampene, og tar alle forholdsregler for å holde seg frisk. Blant annet har han tatt med seg en egen kokk og prøvesmaker, som skal teste ut den indiske maten for sjakkstjernen.

Carlsen regnes av mange som favoritten til kampen mot Anand, men flere sjakklegenden advarte denne uken om at oppgjørene kan bli for tøffe for bæringen.

Les også: Sjakklegender advarer Carlsen
Les også: Carlsen mottatt som en popstjerne i India

Se reportasje om Carlsens prøvesmaker her:

765836

Her takker Carlsen nei til 400.000 rett i lommen:

765840