Nå starter kvaldramaet

Allerede onsdag får to av klubbene i 1. divisjon knust opprykkshåpet.

Kvalifiseringen til eliteserien innledes med Ranheim – HamKam og Hødd – Mjøndalen. Vinnerne møter hverandre. Det laget som vinner den kampen skal ut i dobbeltmøte med lag nummer 14 i eliteserien.

Hødd (treer) møter Mjøndalen (sekser), mens Ranheim (firer) får besøk av HamKam (femmer) onsdag. Ironisk nok møttes lagene i søndagens siste serierunde. Hødd håper å revansjere 1-3-tapet borte mot Mjøndalen, mens HamKam tapte 1-4 hjemme mot Ranheim.

– Vi har nådd målet for sesongen (kvalifisering). Resten blir som bonus å regne, sier Ranheim-stopper Karl Morten Eek til Trønder-Avisa. For HamKam, som rykket ned fra eliteserien i 2008, handler mye om å stoppe Ranheim-spissen Jo Sondre Aas, toppscorer i 1. divisjon med 18 mål. – Han er en typisk målscorer, og det gjelder å være påskrudd hele veien. Han er en smart spiller, som trenger få sjanser for å score, sier HamKam-kaptein Oddbjørn Lie til Hamar Arbeiderblad.

Mjøndalen, sist på øverste nivå i 1992, kan rykke opp med minus i målforskjellen (37-40). Trener Vegard Hansen, cupmester med Strømsgodset i 1991, var suspendert søndag. Da gikk den tidligere Bristol City-spilleren heller inn som frivillig sikkerhetsvakt. En jublende Hansen ikledd signalgul arbeidsdress ble en snakkis. Motstander Hødd, sist i eliteserien i 1995, har i stor grad satset på lokale talenter.

– Vi har bevist i år at du ikke trenger å reise til Afrika for å finne gode spillere. Når du har lokale spillere som Jonas Ingebrigtsen, handler det om å gi de sjansen og tillit. Da er det utrolig å se hvilken utvikling de kan få, sier trener Lars Arne Nilsen til Sunnmørsposten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2