RASER: Verdenstoer Novak Djokovic (t.v.) reagerer på at hans landsmann Viktor Troicki, her under en pressekonferanse i Kroatia i juli, er utestengt fra tennissporten i ett år.
RASER: Verdenstoer Novak Djokovic (t.v.) reagerer på at hans landsmann Viktor Troicki, her under en pressekonferanse i Kroatia i juli, er utestengt fra tennissporten i ett år.

Djokovic raser etter dopingstraff

Verdenstoer Novak Djokovic kritiserer antidopingsystemet etter at landsmannen Viktor Troicki er utestengt fra tennissporten i ett år.

Troicki ble først utestengt i 18 måneder, men den er blitt redusert til 12 måneder. Saken måtte til slutt behandles av Idrettens voldgiftsrett i Lausanne (CAS).

Nektet blodprøve
Serberen havnet i klisteret etter at han nektet å ta en blodprøve under Monte Carlo Masters i april.

Troicki følte seg uvel og forklarte at han har alvorlig fobi for sprøytespisser.

Tennisspilleren har hevdet at dopingkontrolløren forsikret ham om at det ikke ville få konsekvenser.

CAS aksepterte at dopingkontrolløren burde vært mer tydelig om alvorligheten av ikke å godta å bli tatt blodprøve av. De fant likevel Troicki skyldig for brudd på antidopingbestemmelsene.

– Uprofesjonelt
Djokovic, som har vært en av de fremste støttespillerne for Troicki, er oppgitt over systemet.

– Dette er veldig dårlig nytt for ham, for meg og alle som står ham nær. Det er ikke bare dårlig nytt for ham, men viser igjen at dette systemet ikke fungerer, sier Djokovic.

Tennisesset avviser at Troicki har tatt forbudte stoffer.

– Jeg sier ikke at han er feilfri, men damen som sto for kontrollen forklarte ham ikke tydelig nok om konsekvensene han risikerte dersom han ikke tok blodprøven. Hun sa bare at hun måtte skrive en rapport og at det ville ordne seg, sier Djokovic.

Serberen omtaler dopingkontrolløren som uprofesjonell.

Les også:Finaleklar Djokovic spilte tennis med sitt store idol Zlatan

(TV 2/NTB)