Terrorofre hedret under Red Sox' seiersparade

Ofrene for terroraksjonen mot Boston maraton ble hedret da Boston Red Sox' baseballmestere lørdag ble hyllet med en parade gjennom byen.

Anslagsvis en million mennesker var ute i gatene for å feire laget som vant klubbens tredje tittel på ti år. Et i utgangspunktet nederlagstippet lag vokste sammen ved å sto opp for byen og ofrene etter terrorbombene som i april drepte tre og skadet over 260 andre.

Etter en seremoni på hjemmebanen Fenway Park ble Red Sox-spillerne kjørt i en konvoi av «Duck Boats», amfibiekjøretøyene som til daglig kjører turister på sightseeing gjennom Bostons gater og på Charles-elven.

En drøy kilometer fra Fenway stoppet konvoien ved mållinjen for Boston maraton. To av spillerne, Jonny Gomes og Jarrod Saltalamacchia, steg ut og plasserte World Series-trofeet og en trøye med nummer 617 (Bostons retningsnummer) og påskriften «Boston Strong» på mållinjen.

Red Sox lot en slik trøye henge på spillerbenken gjennom hele sesongen etter 15. april, og «Boston Strong» ble et motto for både lagets og byens samhold.

Gomes, Saltalamacchia, førstehjelpere og pårørende stilte opp langs mållinjen mens tusener av mennesker sang «God Bless America». (©NTB)

Mer innhold fra TV 2