Patty22 (Foto: Pavel Paprskar, © pap,zb)
Patty22 (Foto: Pavel Paprskar, © pap,zb)

Patrick Thoresen ute i lang tid med leddbåndskade

SKA St. Petersburg-spilleren får svaret på MR-undersøkelsen neste uke.

Det var i fredagens oppgjør mot Slovan at Norges landslagsstjerne pådro seg skaden i leddbåndet som vil holde ham borte fra isen i lang tid.

LES OGSÅ: Thoresen skjøt SKA til topps

– Jeg pådro meg skaden i kampen i går i slutten av andre periode. Vi hadde powerplay, og da jeg skulle avslutte et angrep kom jeg sklieende inn foran mål og venstrebeinet ble hengende igjen på isen. Så traff en motspiller meg med en takling i beine. Jeg måtte bare sette meg ned på isen, for jeg kjente noe var gått galt, forteller Thoresen til TV 2 Sporten, før han fortsetter:

Nå har jeg tatt MR, og får det endelig svaret på hvor lenge jeg er ute etter at legene har undersøkt bildene neste uke

Får MR-svar neste uke
– Jeg fikk ikke fullført tredje periode og fikk etter kampen konstatert en leddbåndskade. Nå har jeg tatt MR, og får det endelig svaret på hvor lenge jeg er ute etter at legene har undersøkt bildene neste uke, sier han.

Thoresen tror imidlertid at det ikke skal gå for lang tid før han er tilbake i aksjon. Han frykter ikke skaden skal sette ham utenfor Norges oppkjøringskamper før vinter-OL i Sotsji i februar.

– Nei, jeg har hatt den type skade på høyre kne tidligere, og mitt førsteinntrykk er at det ikke var like alvorlig og smertefullt nå. Uten at jeg selv skal si jeg er doktor, så tror jeg at jeg vil være ute i tre til fem uker. Det føles ikke verre enn en strekk på indre leddbånd, forteller 29-åringen.

– Fokuserer på det postive
SKA St. Petersburg-spilleren er egentlig glad for at skaden kom på dette tidspunktet - når han først skulle pådra seg en.

– Det er på en måte et bra tidspunkt og et dårlig tidspunkt. Jeg vil alltid være skadefri, men nå kommer det et landslagsopphold på 12 dager så det er jo nesten to uker uten kamper. Dessuten får jeg bruke rehabiliteringsperioden til å trene kroppen sterkere. Selv om dette er en kjedelig sak, så er det viktig å fokusere på de lyse punktene, slår han fast.

Thoresen deltok i Vinter-OL 2010 og ble i fjor den første norske ishockeyspilleren i historien til å bli tatt ut på et all-star lag ved et ishockey-VM.