Klepp reddet eliteserieplassen

Klepp og Amazon Grimstad var begge avhengige av seier i lørdagens møte i kvinnenes eliteserie i fotball. Førstnevnte vant 2-1 og sikret ny eliteseriekontrakt.

Sandviken hadde allerede rykket ned til 1. divisjon før siste runde. Det hadde derfor lite å si for bergenserne at de lørdag holdt Røa til 1-1 på hjemmebane.

Hard kamp skulle det likevel bli mellom Klepp og Amazon Grimstad om å unngå å ende på kvalifiseringsplassen som nest dårligste lag i eliteserien.

Sørlendingene holdt buret rent til Gry Tofte Ims sendte Klepp i føringen fra straffemerket i det 66. minutt. Line Smørsgård doblet 20 minutter senere og avgjorde det hele. Marit Fiane Grødum reduserte på tampen, uten at det betydde stort.

I toppen var det meste avgjort for flere runder siden. Stabæk vant gullet, foran LSK Kvinner. Ingen av de to suverene topplagene maktet å vinne i sesongavslutningen.

LSK tok imot Trondheims-Ørn hjemme. Med et kvarter igjen å spille satte Hege Nordvik, som kun hadde vært på banen et par minutter, inn kampens eneste mål. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2