STORE STJERNER: Nikola Karabatic, Bertrand Gille, Luc Abalo og Daniel Narcisse er bare noen av det franske lagets stjernespillere. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
STORE STJERNER: Nikola Karabatic, Bertrand Gille, Luc Abalo og Daniel Narcisse er bare noen av det franske lagets stjernespillere. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))

Her er stjernene Norge skal bryne seg på: – En klasse opp fra våre gutter

Lørdag prøver Robert Hedins gutter seg mot verdens mest rutinerte håndballandslag.

Norge-Frankrike på TV 2 og tv2sumo.no fra klokken 16:30.

Danmark-Kroatia på TV 2 Sport og tv2sumo.no klokken 14:30.

Bergen (TV 2 Sporten):

Det norske håndballandslaget for herrer tar fatt på sin andre av tre meget tøffe kamper i Bring Cup lørdag, når Frankrike står på motsatt banehalvdel.

Norge hang godt med mot Kroatia fredag, men tapte til slutt 26-28.

– Dette føyer seg inn blant de hederlige tapene. Totalt sett så er vi oppe og snuser på å slå Kroatia. Det er slike kamper vi trenger før EM i januar med tanke på utvikling, mente TV 2-ekspert Bent Svele etter tapet fredag.

Se Norge-Frankrike på TV 2 og tv2sumo.no fra klokken 16:30!

Les også: Norge med skremmeskudd mot Kroatia

Nå er det et enda mer stjernespekket mannskap Robert Hedins gutter skal få prøve seg på. Frankrike vant OL i 2008, VM i 2009, EM i 2010, VM i 2011 og OL i 2012.

De var lenge det samme på herresiden som Norge var på damesiden. De var den suverene eneren

– De er regjerende OL-mester, og var lenge det samme på herresiden som Norge var på damesiden. De var den suverene eneren. Det er ikke mange år tilbake i tid heller, sier TV 2s kommentator Harald Bredeli.

– Blant de ypperste i verden
For selv om Frankrike gikk fra fire mesterskapsgull på rad til totalkollaps og 11. plass i EM i 2012 er de fremdeles å regne som ett av verdens beste landslag.

– Helt siden de tok VM-gull på hjemmebane i 2001 har de vært blant de ypperste herrelagene i verden. Fra de tok gull i OL i Beijing tok de jo fire gull på rad. I den perioden var de like utilnærmelige og suverene som våre egne håndballjenter, sier Bredeli.

– De har i en evighet vært blant topplagene i verden, og i en periode tok de gull etter gull og var utilnærmelige. Selv etter å ha vært i bånn kom de tilbake og tok gull, men de har vært litt mer skjøre i det siste. Nå er både kroatene, Spania og Danmark der oppe, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet!

NUMMER 359: Jerome Fernandez spiller landskamp nummer 359 lørdag. (Foto: JOSE JORDAN/Afp)
NUMMER 359: Jerome Fernandez spiller landskamp nummer 359 lørdag. (Foto: JOSE JORDAN/Afp)

De siste ti møtene mellom Norge og Frankrike har de blå vunnet, og man må tilbake til 1994 for å finne siste norske triumf. De seneste oppgjørene i EM-kvaliken i april vant også Frankrike klart, uten at Robert Hedins mannskap ble fullstendig herjet med.

– De er fortsatt blant de beste, og det er en av verdensenerne. Det er en klasse opp fra våre gutter, men det er jo alle de tre lagene vi møter nå i Bring Cup. Målet og drømmen til Norge har vært å kunne kjempe om en semifinaleplass, og det har vi gjort i perioder og ved flere anledninger. I 08, 09 og 10 var vi ganske nære, men de siste årene har avstanden økt til de beste. Det vi møter i helgen er en klasse over der våre egne er, sier Bredeli.

Les også: Håndballen roper varsku: – Det er alarmerende

En stamme med rutinerte karer
Stjerner som Daniel Narcisse, Nikola Karabatic, Luc Abalo, Bertrand Gille og Jerome Fernandez er fremdeles med på å dra lasset, noe som gjør den franske troppen ekstremt stabil.

– Abalo er vel den mest uritinerte, for han har bare rundt 170 kamper. Resten av gjengen har over 200 og Fernandez spiller sin 359. kamp. De har noen nye, men fortsatt en stamme med ekstremt rutinerte karer som har vært med på å vinne alt med landslaget og også mesterligaen med klubbene sine, sier TV 2s kommentator.

På ett punkt mener dog Bredeli at Norge kan utnytte seg av at franskmennene er sårbare lørdag - nemlig keeperplassen.

– De mangler Thierry Omeyer. Han er skadet. I tillegg har Daouda Karaboué gitt seg på landslaget. Så de har to ferske målvakter. Vincent Gerard hadde ni redninger i 1. omgang mot Kroatia, men var omtrent ikke borti ballen i 2. omgang. De hadde ikke en keeperredning i 2. omgang. Det er tangering av verdensrekord, sier Bredeli.

LES OGSÅ: Mikkel Hansen stoppet franskmennene

Se høydepunkter fra Norges kamp mot Kroatia her:

765123