Solveig Gulbrandsen (Foto: Patric Söderström, © pg / LOCH)
Solveig Gulbrandsen (Foto: Patric Söderström, © pg / LOCH)

Solveig Gulbrandsen blir TV 2-ekspert

Slik blir den nye hverdagen for den historiske landslagsspilleren.

Oslo (TV 2 Sporten): Hun spilte landskamp nummer 172 mot Nederland denne uken.

Nå er det stopp.

Etter helgens siste serierunde med Vålerenga i Toppserien legger Solveig Gulbrandsen opp som spiller. Familien og barna Lilly (2) og Theodor (7) skal prioriteres.

– Planen er å slutte helt. Det er ikke bare jeg som bestemmer lenger, nå må jeg prioritere familien også. Det har ikke vært så lett de siste årene med fotballtreninger om ettermiddagene og mye reising i helgene, sier Solveig Gulbrandsen.

Se reportasje i videovinduet over!

– Ikke fotballnerd
Hun har allerede skrevet under en avtale med TV 2. Fra og med neste sesong vil 32-åringen bidra inn mot kanalens Tippeliga-sendinger.

– Jeg trigges av utfordringer. Jobben i TV 2 blir veldig spennende.

– Hvordan blir du som ekspert?

– Jeg er ikke den typiske Premier League- fotballnerden som har statistikk og all den basen i orden. Jeg har god fotballkunnskap der og da, og ser mye fotball når jeg ser ting på TV. Det er nok det jeg kommer til å bidra mest med, sier 32-åringen.

– Solveig har en fantastisk spillerkarriere bak seg, en solid status blant det fotballinteresserte publikum og en personlighet som vil passe godt inn i miksen i ekspertkorpset vårt. Vi gleder oss til jobbe sammen med henne neste sesong på både norsk og internasjonal fotball, sier redaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 Sporten..

Ved siden av engasjementet i TV 2 skal hun også jobbe for Nordea. Hun starter i en trainee-stilling der senere denne måneden.

Andre gangen hun legger opp
Gulbrandsen har scoret 50 landslagsmål. Høydepunktet kom med OL-gullet i Sydney i 2000. Hun la egentlig opp da hun var gravid med barn nummer to i 2010, men gjorde comeback for Norge etterpå. Denne gangen garanterer hun at karrierepunktumet er endelig.

– Ja, jeg må gjøre dette 100 prosent, eller så går det ikke, men jeg er absolutt ikke lei av å spille fotball, erkjenner Gulbrandsen.

Selv om hun gir seg som spiller, har hun ambisjoner som trener. De siste årene har hun vært spillende assistenttrener i Vålerenga, det er ikke bestemt om hun vil bidra rundt laget også i 2014.

Gulbrandsen er en av spillerne med flest landskamper gjennom tidene. Hege Riise topper listen med 188 landskamper, keeper Bente Nordby og Gulbrandsen deler 2.plassen med sine 172.