Tromsospeaker (Foto: Bendiksby, Terje)
Tromsospeaker (Foto: Bendiksby, Terje)

Tromsøs speaker er fra Drammen, og nå har han klump i magen

På Alfheim søndag er det kamp for seriegull og for å unngå nedrykk. Jørgen Hjertsen er i en lojalitetskrise.

Kampen mellom Tromsø og Strømsgodset er uten tvil denne rundens viktigste kamp i Tippeligaen.

Strømsgodset vil med seier på Alfheim så godt som sikre sitt første seriegull på 43 år mens Tromsø på sin side nesten er avhengig av tre poeng for å holde liv i håpet om Tippeliga-spill også neste sesong.

– Har klump i magen
En som har havnet i en litt kinkig situasjon er mannen som skal være speaker på Alfheim søndag. Jørgen Hjertsen er nemlig fra Drammen, men bor i Tromsø på 19. året og jobber altså blant annet som speaker for byens fotballag. Det var Nordlys som først fortalte den litt uvanlige historien.

Dette er en veldig spesiell situasjon som jeg har håpet at jeg aldri skulle havne i. Det kommer til å bli en følelsesmessig berg-og-dal-bane. Jeg er allerede blitt nervøs og har klump i magen

– Dette er en veldig spesiell situasjon som jeg har håpet at jeg aldri skulle havne i. Det kommer til å bli en følelsesmessig berg-og-dal-bane. Jeg er allerede blitt nervøs og har klump i magen, sier Hjertsen når han blir kontaktet av tv2.no.

Les også: Koppinen mister sesonginnspurten

Han tror Tromsø vil få det tøft på hjemmebane mot serielederne fra hans egen hjemby.

– Jeg frykter at et gulljagende Strømsgodset kommer til å bite godt ifra seg, sier han.

Tromsøspeaker2
Tromsøspeaker2

– Hadde valgt Tromsø
For selv om han sier at han er like glad i begge lag så lander han likevel på Tromsø dersom han måtte velge mellom seriegull til Godset eller at Gutan får beholde plassen.

– Dersom jeg hadde fått kniven på strupen, så ville jeg valgt Tromsø. Men jeg håper jo mest av alt at det ordner seg for begge lag. At for eksempel Tromsø vinner sine to siste kamper og at Strømsgodset tar gullet mot Haugesund i siste serierunde, sier han.

Hjertsen har bodd i Tromsø siden han begynte på Lærerhøgskolen i 1994. Han er i ferd med å avslutte sin åttende sesong som speaker på indre bane på Alfheim. Han forteller at han har stått på gressmatta i både sol, regn og massevis av snø. Men først nå opplever han sitt verste jobbmareritt.

Dersom jeg hadde fått kniven på strupen, så ville jeg valgt Tromsø.

– Jeg har tenkt på dette i mange år, og alltid fryktet at det skulle skje. Jeg har sluppet billig unna så langt, men i år skjer det faktisk, sier han.

Han angrer likevel ikke på jobben som speaker.

– Nei, det er helt fantastisk å være med på dette. Vi har et utrolig bra miljø både blant oss frivillige og de ansatte i klubben, forteller han.