KJEDELIG: Diego Simeone synes La Liga er en kjedelig serie. (Foto: Matthew Lewis/Ap)
KJEDELIG: Diego Simeone synes La Liga er en kjedelig serie. (Foto: Matthew Lewis/Ap)

Simeone vraket av Fifa: – Jeg er ikke overrasket

Diego Simeone har ledet Atletico Madrid med suksess de siste årene. Likevel ble han ikke nominert av Fifa.

Diego Simeones fravær på listen over de nominerte til Fifas pris «Coach of the year» har overrasket mange.

I fjor ledet han Atletico Madrid til topps både i Europaligaen og i Supercupen, etter å ha slått henholdsvis Athletic Bilbao 3-0 og Chelsea 4-1 i finalene.

LES OGSÅ: Atleticos trener ut mot kjedelige La Liga

– Jeg vil gratulere mine kollegaer som hele tiden strever etter å bli bedre trenere. Jeg har alltid sagt at jeg ikke søker etter noen anerkjennelse

Forrige sesong sikret han klubben Copa del Rey-troféet i Spania, etter å ha slått giganten og forhåndsfavoritten Real Madrid 2-1 i cupfinalen.

Likevel mener Fifa at Simeone ikke er en av verdens beste fotballtrenere for øyeblikket.

– Jeg ble ikke det minste overrasket over at jeg ikke kom på Fifas liste, sa Simeone på en pressekonferanse i Spania, ifølge nyhetsbyrået TT.

LES OGSÅ: – Horekunder kan ikke vinne Gullballen

Argentineren hevder at det ikke er viktig for ham personlig å bli kåret til verdens beste fotballtrener.

– Jeg vil gratulere mine kollegaer som hele tiden strever etter å bli bedre trenere. Jeg har alltid sagt at jeg ikke søker etter noen anerkjennelse. Jeg vil hele tiden forsøke å gjøre det som er best for klubben. Å fortsette å jobbe å utvikle mitt lag Atletico Madrid og mine spillere er det viktigste for meg, sa Simeone på en pressekonferanse i Spania, ifølge TT.

De nominerte trenerne:
Carlo Ancelotti (PSG/Real Madrid), Rafael Benitez (Chelsea/Napoli), Antoni Conte (Juventus), Vicente Del Bosque (Spania), Alex Ferguson (tidligere Manchester United), Jupp Heynckes (tidligere Bayern München), Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), José Mourinho (Real Madrid/Chelsea), Luiz Felipe Scolari (Brasil), Arsene Wenger (Arsenal)