Nordmenn lekser bobillivet   og de siste årene har denne trenden blitt bare mer og mer tydelig. Hvis du vil forberede neste års sommerferie alt nå, kan dette være et gunstig tidspunkt å handle på.
Nordmenn lekser bobillivet og de siste årene har denne trenden blitt bare mer og mer tydelig. Hvis du vil forberede neste års sommerferie alt nå, kan dette være et gunstig tidspunkt å handle på.

Nå er det tid for bobil-kupp

På bruktmarkedet finnes det noe for de fleste.

Salget av bobiler i Norge har aldri vært høyere. Stadig flere oppdager friheten og fleksibiliteten det gir å ta ferien på hjul.

Samtidig velger vi stadig dyrere og mer luksuriøse bobiler. Det er ikke lenge mye som minner om primitivt campingliv – nå ligner det mer på å ha med seg et lekkert hotellrom på hjul.

På bruktmarkedet finnes det imidlertid noe for enhver - i alle mulige prisklasser. Akkurat nå kan du gjøre noen gode kjøp, ettersom det er utenfor sesong.

For mange føles det veldig lenge til neste sommer - samtidig som det ikke alltid er like enkelt med vinterlagring. Derfor kan du gjøre gode kjøp akkurat nå.

Vi har plukket ut tre tre annonser i prisklassene 100.000 kroner, 400.000 kroner og over 2 millioner kroner.

Bli med å se om du finner en bobil som passer perfekt for ditt bruk.

LES OGSÅ: Nå kjøper vi rekordmange bobiler

2013 Morelo Palace. Kr. 2.499.900.-

Vi starter like godt med den dyreste - nemlig en Morelo Palace 90 LS XL BAR. Dette er en 2013-modell - og virkelig en bobil for de viderekomne - og velbemidlede.

Prisen er nemlig relativt ubeskjedne 2.499.000 kroner. Men så får du da også mer et hus, enn en "bil" da.

Dette er en demobil som selges av Bobil Centeret AS i Ålesund.

XL-betegnelsen avslører at bilen er ekstra bred - nærmere bestemt 2,5 meter - for å kunne tilby deg mest mulig plass og luksus.

LES OGSÅ: Dette er Europas største bobil

Luksushotell

Den over ni meter lange bobilen byr på soveplass til fem, utvendig og innvendig dusj, safe, bar med sittegruppe, vannbåren sentralvarme - også i gulv, hydrauliske støtteben, markiser, gasstank og gassalarm og elllers alt du forventer av et rullende luksushytte.

Bobil steindyr
Bobil steindyr

Klikk her for å se hele annonsen

Multimediasystem som spiller av alt fra DVD, CD, MP3 og navigasjon er også på plass - og inkluderer også twin ryggekamera.

Motoren er en moderne 3-liters diesel på 170 hk - og det trengs for å flytte monsterbobilen med en totalvekt opptil knappe 7,5 tonn.

LES OGSÅ: Dropper båten – kjøper bobil


2008 Challenger Genesis. Kr. 400.000,-

Challenger Genesis 38 representerer på mange måter "folkebilen" i denne trioen. Nordmenn er nemlig ikke så redde for å legge noen hundretusen kroner i bobilen de kjøper.

Her er en relativt ny bil - som på bruktmarkedet koster 400.000 kroner - men skal du kjøpe må du være rask. 1. november skal den nemlig inn til vinterlagring. Etter det, er det i følge annonsen, for sent å kjøpe den.

Selve bilen har et klassisk bobilutgangspunkt - nemlig Fiat. Motoren på 2,3 liter og 130 hk er faktisk nok til å hindre at den blir for dorsk og treg.

Broom har egen seksjon for bobil og caravan – se bare her:


Fukttest

Den har beskjedne 38.000 kilometer på telleren, og nåværende eier forteller at den har vært brukt på både korte og lange turer.

Det er gjort fukttest og ettersyn av bodel - samt tatt service på motor i år.

Interiøret er moderne - men kanskje litt tungt, med mørkt treverk og litt mørke farger på setetrekkene.

Den har vært lagret innendørs - står det også i annonsen - og med på kjøpet får du trådløst ryggekamera og GPS med kart fra 2011.

Bobil midtimellom
Bobil midtimellomKlikk her for å se hele annonsen

1992 Hymer. Kr. 98.000,-

Hvis begge modellene over blir for dyre, så har vi et annet alternativ. Dette er en skikkelig koselig, god gammeldags bobil - slik vi er vant med å se på postkort fra 90-tallet.

1992-modeller har vært med på en del turer opp gjennom årene - men kilometerstand på 137.000 er ikke avskrekkende.

Denne har også Fiat som utgangspunkt - men bobilen heter altså Hymer Camp.

En god gammel sliter - med en 2,3 liters dieselmotor i fronten.

Bobil billig
Bobil billig

Klikk her for å se hele annonsen

Alt du egentlig trenger

Bilen er minst av de vi har tatt med denne gangen - men har likevel like mange soveplasser som bilen over, til 2,5 millioner kroner.

Interiøret er av typen "klassisk bobil", mye trevitt, grått trekk og gulaktig plastikk på badet.

Det er ellers både ryggekamera, varmtvann, fast toalett, markise og gassalarm. Kort sagt, det du EGENTLIG trenger når du skal dra på tur.

Bilen står i Kristiansand.

LES OGSÅ: Denne bobilen har du neppe sett maken til