Riberydame (Foto: Armando Franca, © AF RC**LON**)
Riberydame (Foto: Armando Franca, © AF RC**LON**)

– Horekunder kan ikke vinne Gullballen

Davy Wathne er klar på at Frank Riberys sexkjøp diskvalifiserer franskmannen i kampen om Gullballen i kveldens SportsdB18.

Se Sportsdb18 på Sumo og på TV2 Sport klokken 18.00 og 21.40

– Hans utenomsportslige bravader gjør det politisk umulig. Hvis du er horekunde og har kjøpt sex av en mindreårig, så kan du ikke bli valgt selv om han hadde vært bedre enn Messi, Zlatan og Ronaldo til sammen, sier Davy Wathne.

Josimar-redaktør Frode da Costa-Lia mener nemlig at Bayern München-spilleren bør stoppe Lionell Messis gullball-rekke i 2013.

– Jeg skjønner det politiske, men 2013 var året da Frank Ribery ble en komplett fotballspiller. Det kom særlig fram i kampene i Champions League mot Barcelona hvor Bayern München vinner 7-0 sammenlagt. Ribery står for fire av målene. Det er jevnt blant de beste, men Ribery er min favoritt, sier da Costa-Lia.

Les også: Disse kan vinne Gullballen

Mini Jakobsen er imdlertid klar på prisen i år bør gå til en svenske.

– Zlatan Ibrahimovic er verdens beste fotballspiller. Han har både stått fram banen og som fotballpersonlighet. I tøff konkurranse med Messi og Ronaldo, mener jeg Zlatan fortjener prisen – spesielt siden Messi har vunnet den fire år på rad, fastslår Jakobsen.

Les også: TV 2s eksperter mener Zlatan fortjener Gullballen

Det mener Arild Stavrum er et tøvete argument.

– Selv om mange ønsket en annen seriemester enn Rosenborg på 90-tallet, var det jo fortsatt slik at det beste laget vant. Slik er det også her. Messi er best og han skal vinne den i år igjen. Selvsagt uavhengig av at han har vunnet den de fire siste årene, sier Stavrum.