rasmussen (Foto: Scanpix)
rasmussen (Foto: Scanpix)

«Kyllingen» raser mot dansk avis: – En ussel banditt jobber i BTs sportsredaksjon

Mener journalist kopierte den mye omtalte boken ulovlig.

Michael Rasmussen og danskens bokforlag People's Press raser mot danske BT etter at de kom med lekkasjer fra kyllingens nye bok før selve boklanseringen.

– Michael Rasmussens bok «Gul Feber» er blitt stjålet og overlevert til BT. Et betinget eksemplar overlevert til Berlingske Tidene er i all hemmelighet blitt kopiert av en BT-journalist og gitt videre til redaksjonen.

Slik lyder forlagets anklage mot den danske avisen.

Allerede tirsdag kveld kom BT med de første lekkasjene da de la frem deler av historien om at Bjarne Riis skal ha sett på mens Michael Rasmussen og Tyler Hamilton tok kortisonsprøyter.

Les også: Hesjedal innrømmer doping

Deretter kom historiene om hvordan Nicki Sørensen skal ha gravd ned ulovlige stoffer i sin egen hage og at Rasmussen selv skal ha lært Ryder Hesjedal å ta kortisonsprøyter.

Den siste historien førte til at Hesjedal, som seinest i fjor vant Giro d'Italia, innrømmet dopingbruk, seint onsdag kveld.

Nå har BT måtte forklare seg om hvordan de fikk tak i boken før alle andre.

– Vi har lenge arbeidet med å få adgang til boken om Michael Rasmussen fordi den inneholder nyheter som vi mener er viktig å få frem til offentligheten. Tirsdag fikk en av våre journalister fatt i boken fra en anonym kilde, sier BTs sjefredaktør Olav Skaaning Andersen til Politiken.

– Vi spurte om kildens identitet, men det ønsket ikke vår medarbeider å avsløre. Det respekterte vi, og vi valgte å kjøre ut avsløringer på bt.dk på tirsdag kveld og i avisen vår på onsdag, sier han.

Les også:«Kyllingen» i ny bok: – Lærte Hesjedal å dope seg

Rasmussen omtalte også saken på sin personlige sin Facebook-side.

– Også i journalistenes verden gjelder det å komme først for enhver pris. Også ved å bryte underskrevne avtaler og klausuler. En ussel banditt jobber i BTs sportsredaksjon, skriver han ifølge Ekstra Bladet.

Men sjefredaktøren står på sitt.

– Vi har selvsagt ikke stjålet noe. Det er en grov beskyldning. Vi har fått boken overlevert, og det er ergerlig for Rasmussen og hans medieplan. Men sånn er det noen ganger, sier Skaaning til tv2.dk.