Rekdalgodset (Foto: Solum, Stian Lysberg)
Rekdalgodset (Foto: Solum, Stian Lysberg)

Rekdal vil lære av Strømsgodset: – Har ingen problem med å innrømme at vi studerer dem

Vålerenga-treneren svarer på kritikken fra Godset-profiler.

Strømsgodset er svært nærme å ta et meget imponerende seriegull.

Laget består hovedsakelig av Oslo-gutter som har kommet gratis til klubben.

– Tar ikke vare på talentene
I intervju med TV 2 Sporten onsdag kom flere av spillerne med kritikk mot Vålerenga og måten de behandlet talentene sine på.

– Vi har blitt vraket fra andre klubber som som foreksempel Vålerenga. De tar ikke vare på talentene sine. I Strømsgodset er de gode på talentutvikling, og Vålerenga har mye å lære, sa Adama Diomande onsdag.

Og lagkamerat Kim André Madsen var enig.

– De kjøper dyre og middels spillere fra utlandet. Man ser jo hvordan det ender opp i dag. De har knapt 5000 på tribunene. Det er helt forferdelig, sa han.

Se Strømsgodset-spillernes kritikk av Vålerenga under

764747

– Vi vil lære av Strømsgodset
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal lar seg ikke provosere av uttalelsene til de gulljagende Strømsgodset-spillerne. Nærmere tvert imot.

– De har nok mye rett i det de sier. Men vi prøver å komme inn på riktig kurs med flere lovende ungdommer som kjemper om å ta steget opp på A-laget, sier han til tv2.no.

Les også: Carew vil avslutte karrieren i Vålerenga

rekdal
rekdal

Jeg har ingen problemer med å innrømme at vi studerer Godset. De er klart best på talentutvikling i landet, og vi vil finne ut hva det er de gjør som har en helt annen dimensjon enn oss andre

Han er helt klar på at Oslo-klubben har mye å lære av sine rivaler fra Drammen.

– Jeg har ingen problemer med å innrømme at vi studerer Godset. De er klart best på talentutvikling i landet, og vi vil finne ut hva det er de gjør som har en helt annen dimensjon enn oss andre. Jeg ønsker at vi skal bli et lag som spiller tinærmet den fotballen som Godset gjør, og som på den måten trekker folk til kampene. Men jeg er ikke redd for å si at vi ikke er i nærheten den dag i dag, sier han.

Han mener Vålerenga er i ferd med å nærme seg Drammen-klubbens måte å jobbe på, og at det ikke nødvendigvis er så stor forskjell på de to klubbenes tankegang.

– Vi ønsker også å satse på unge spillere som har noen rutinerte ringrever rundt seg. Man må huske på at det ikke utelukket er unge spillere som spiller på Strømsgodset. De har også typer som Peter Kovacs, Øyvind Storflor, og Jarl André Storbæk som er svært viktige brikker for dem, sier han.

Les også: Ronny Deila: – Det er som om Stoke skulle vunnet Premier League

– Godset er favoritter
Det gjenstår to runder av Tippeligaen. Og Strømsgodset er til de grader i førersete til å ta sitt første seriegull på 43 år. Også Rekdal holder drammenserne som favoritter.

– De er soleklare favoritter. De skal spiller to kamper, og trenger bare tre poeng. Men kampene skal selvfølgelig spilles først. De skal opp til Tromsø og møte et lag som kjemper for å overleve. Deretter skal de til Haugesund som spiller for å beholde bronsemedaljen sin. Det er ingen tvil om at de kommer til å få det tøft, sier han.

Rekdal (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Rekdal (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)