VINNERE: Boston Red Sox slo St. Louis Cardinals 6 1 og vant World Series i baseball. (Foto: Afp)
VINNERE: Boston Red Sox slo St. Louis Cardinals 6 1 og vant World Series i baseball. (Foto: Afp)

Hundreårsfest i Boston

Boston Red Sox slo St. Louis Cardinals 6-1 og vant World Series i baseball for tredje gang på ti år. Dermed startet en fest byen har ventet på i 95 år.

Shane Victorino, som måtte stå over de to Red Sox-seirene i St. Louis på grunn av ryggproblemer, var tilbake i laget og slo inn fire poeng.

Veteranen John Lackey (35) vant kasterduellen med det 21-årige stjerneskuddet Michael Wacha overlegent. Kaldt og metodisk kom han seg ut av alle problemer Cardinals skapte for ham inntil to mann var ute i 7. omgang. Avløserne tok seg av resten.

Klubben eies av Liverpool-eier John Henry. Den styrtrike amerikaneren kunne etter kampen gå ut på banen og løfte det synlige beviset på at Red Sox nå er best i verden igjen.

Henry (Foto: Robert Deutsch/Reuters)
Henry (Foto: Robert Deutsch/Reuters)

Dermed kunne Red Sox feire en World Series-tittel foran hjemmefansen for første gang siden 1918.

Forrige gang det skjedde, pågikk 1. verdenskrig fortsatt, og Red Sox' beste spiller var kasteren Babe Ruth. Året etter ble han solgt til erkerivalen New York Yankees, forvandlet seg til tidenes mest feirede offensive spiller og førte Yankees til de første av 27 World Series-seirer. Red Sox måtte vente 86 år på sin neste tittel.

Til slutt ble «forbannelsen», som i Boston-boeres øyne var knyttet til salget av Ruth, brutt, men både i 2004 og 2007 ble tittelen sikret på bortebane. Derfor ristet Fenway i sine 101 år gamle grunnvoller da siste Cardinals-spiller var ute.

At Red Sox har tilegnet sesongen sin til ofrene for terrorangrepet mot Boston maraton i april, og til samholdet i byen siden da, la ingen demper på gleden for en klubb som på ett år gikk fra sist i sin avdeling til best i ligaen.

FEIRING: Boston Red Sox jubler når det er klart at de har vunnet sin tredje World Series på ti år.  (Foto: Afp)
FEIRING: Boston Red Sox jubler når det er klart at de har vunnet sin tredje World Series på ti år. (Foto: Afp)

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2