Stensland skjøt Norge mot VM

Lagkaptein Ingvild Stenslands kjempeskudd ga Norge 2-1-seier over Nederland i onsdagens svært viktige VM-kvalifiseringskamp i fotball.

Ingrid Hjelmseth ble også en matchvinner for Norge med flere fantastiske redninger da hjemmelaget presset på for scoring. Med tre poeng fra bortekampen mot den farligste grupperivalen tok Even Pelleruds lag et kjempesteg mot VM-sluttspillet i Canada i 2015.

– Vi er veldig, tilfredse, nesten på grensen til lykkelige. Dette var et godt resultat i en god kamp mellom to gode lag. Det var tre uhyre viktige poeng mot den sterkeste konkurrenten, sa Pellerud til fotball.no.

Norge møter ikke Nederland igjen før den aller siste kampen i kvalifiseringen neste høst. Det vil trolig være en norsk matchball, om gruppeseieren ikke allerede er sikret.

I det 18. minutt slo Nederlands lagkaptein Daphne Koster en svak tversoverpasning som ble plukket opp av Caroline Graham Hansen. 18-åringen satte fart mot mål, og fra høyre hjørne av 16-meteren sendte hun et ustoppelig skudd i lengste hjørne.

Da hadde Norge allerede hatt et par store sjanser, begge ved Elise Thorsnes. Først reddet Kika van Es hennes skudd på streken etter at keeper glapp et norsk hjørnespark. Så pirket Thorsnes ballen forbi en utrusende keeper, men rett utenfor. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2