Oslo blir formell OL-søker 14. november

Idrettsstyret vedtok onsdag at Oslo og Norge 14. november skal melde sin interesse til Den internasjonale olympiske komité (IOK) om å arrangere OL i 2022.

Med en gang brevet er sendt og de nødvendige avgifter betalt, vil Oslo være formell søker til lekene om ni år.

– Det er enighet både innen idretten og i Oslo kommune om at denne bekreftelsen skal gå til IOK innen fristen, sier generalsekretær Inge Andersen. Han legger til at med en gang den formelle bekreftelsen er kommet til IOK, vil Oslo og norsk idrett være inne i varmen og med på alle møter som har med OL å gjøre.

Deretter blir det et betydelig arbeid for kommunen og idretten fram til 14. mars da den foreløpige søknaden skal sendes.

I mellomtiden skal kvalitetskontrollen av budsjettet være ferdig og behandlet, men politikerne kommer trolig ikke til å ta stilling til spørsmålet om statsgaranti før på høsten neste år, dersom idretten fortsatt vil satse på OL etter at kvalitetskontrollen er unnagjort.

– Vi kommer til å melde vår interesse innen fristen 14. november. Da vil vi også få vite sikkert hvem som blir våre motstandere, sier Inge Andersen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2