Idrettsstyret vil beholde knockoutloven

Idrettsstyret gikk i bokseringen i sitt møte onsdag. Der sa Børre Rognlien og co. et klart nei til Brækhus-kamper i Norge.

– Vi er ikke enige i å oppheve knockoutloven, men vil slå ring rundt de kampsportene vi har i Norge som tillater knockout. Vi har også forstått at Norges Bokseforbund er i en presset situasjon på grunn av nye regler fra Det internasjonale bokseforbundet (AIBA), sier Rognlien til NTB.

– Det er særlig tre endringer eller utfordringer vi står overfor. Det første er å tillate at senior menn bokser kamper uten hjelp, deretter er det å heve aldersgrensen til 40 år, og i tillegg må antallet runder i kampene justeres, forteller idrettspresidenten.

– Vi vil selvsagt at de kampidrettene vi har nå skal overleve. Vi vil også at pengestrømmene skal forbli i våre særforbund, slik at de eier arrangementene. Samtidig støtter vi ikke innføringen av nye kampsporter. De aktivitetene må i så tilfelle organiseres utenfor norsk idrett.

Nå spiller idrettsstyret ballen videre til Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) i første omgang.

– Vi kommer til å gjøre det vi kan for å få en avklaring fra IOK om hvilke regler som kommer til å gjelde under OL i Rio. Det er ikke sikkert det blir tillatt å bokse uten hjelm der, selv om AIBAs regler sier at det skal være slik, sier Rognlien. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2