Federer til verdenstourfinalen

Roger Federer kvalifiserte seg til verdenstourfinalen i tennis for 12. år på rad da han slo Kevin Anderson 6-4, 6-4 i Paris Masters onsdag kveld.

Sveitseren kan få følge av landsmannen Stanislas Wawrinka i turneringen i London neste uke. Wawrinka styrket sine sjanser ved å slå Feliciano López i tre sett. Dermed rykket han opp til foreløpig 8.-plass i kampen om en plass i finalefeltet.

To av de åtte plassene i sesongavslutningen er fortsatt ikke fordelt. Verdenstourfinalen i London innledes kommende mandag.

Rafael Nadal, Novak Djokovic, David Ferrer, Juan Martin del Potro, Tomas Berdych og Federer er alle kvalifiserte. Verdensfirer Andy Murray ville vært det, men han har trukket seg på grunn av en ryggoperasjon.

Wawrinka brukte en time og 36 minutter på å beseire Lopez 6-3, 3-6, 6-3. Hans seier betyr at Nicolás Almagro er uten sjanse til å kvalifisere seg til verdenstourfinalen, selv om også han vant onsdag.

Nadal tok seg videre i turneringen med 7-5, 7-5 over sin spanske landsmann Marcel Granollers. Paris er en av bare tre Masters-turneringer Nadal ennå ikke har vunnet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2