I SJOKK: Branns kaptein Markus Jonsson reagerer med sjokk og vantro etter at sin tidligere lagkamerat i Öster, João Rodrigo, ble funnet halshugget i Brasil.
I SJOKK: Branns kaptein Markus Jonsson reagerer med sjokk og vantro etter at sin tidligere lagkamerat i Öster, João Rodrigo, ble funnet halshugget i Brasil.

Brann-kapteinens tidligere lagkamerat halshugget: – Helt fryktelig

Markus Jonsson reagerer med sjokk og vantro etter at hans tidligere lagkamerat i Öster, João Rodrigo, ble funnet halshugget i Brasil.

Det var mandag kveld nyheten om det bestialske mordet på den tidligere fotballspilleren João Rodrigo i forstaden Realengo utenfor Rio de Janeiro spredde seg i Brasil.

Naboer som bodde i samme gaten som João Rodrigo forteller til kveldsavisen Extra at de klokken 05.30 på morgenen hørte en kvinne som skrek «Herregud, det er jo João Rodrigo. Det er Joãos sitt hode!».

Det var Joãos kone Geísa Silva som fant hodet rett utenfor hjemmet deres.

LES OGSÅ: – Dommer halshugget av fans etter å ha drept fotballspiller

– I går kveld fikk jeg med meg det som har skjedd. Det er jo helt fryktelig. Det er så sjukt som det kan bli. Det føles som en helt annen verden enn man selv lever vi

Ukjent motiv
Ifølge mordofferets svoger, Afonso Silva, ble Rodrigo kidnappet i løpet av mandagskvelden da han stengte sin butikk Força Natural (Naturkraft), som selger økologiske produkter og legemiddel.

Kidnapperne var bevæpnet og tok ham med i sin egen bil, en Hyundai i30, og forsvant. En Opel Astra med en tredje bevæpnet person fulgte etter bilen, viser politiets overvåkningskameraer.

Kroppen til João Rodrigo er fremdeles ikke funnet.

– Hva vi vil vite nå er hvor min svogers kropp er. Vi har ingen anelse om verken det eller motivet til mordet. Vi ønsker at sikkerheten i Realengo blir bedre. Regionen er preget av mye vold, sier svogeren Afonso Silva, ifølge Aftonbladet.

Politets etterforskningsleder Rafael Rangel sier til brasiliansk TV at kidnapperne må ha kjent til familiens vaner og rutiner. Konen Geísa Silva jobber til vanlig i politiet, men sier at familien aldri har vært utsatt for trusler. João Rodrigo ble 35 år gammel.

Les også: Syv dømt for assistentdommer-drap

Markus Jonsson (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
Markus Jonsson (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

– Jeg spilte med João kun en halv sesong. Jeg husker han ikke som person, men kjenner han igjen når jeg ser bildene

Brann-kapteinen i sjokk
Branns kaptein Markus Jonsson var lagkamerat med João Rodrigo i klubben Öster i Allsvenskan for ti år siden. Han reagerer med sjokk og vantro på opplysningene som er kommet frem om det bestialske mordet på sin tidligere lagkamerat.

– Jeg spilte med João kun en halv sesong. Jeg husker han ikke som person, men kjenner han igjen når jeg ser bildene, sier Jonsson til TV 2 Sporten.

Brann-kapteinen har fulgt nøye med i media om det som er skrevet om mordet.

– I går kveld fikk jeg med meg det som har skjedd. Det er jo helt fryktelig. Det er så sjukt som det kan bli. Det føles som en helt annen verden enn man selv lever vi, sier Jonsson, som ikke har hatt mye kontakt med João Rodrigo etter at de spilte sammen i Allsvenskan.

– Vi har ikke hatt noe kontakt etter at han forlot Öster, og jeg hadde ikke så mye kontakt da vi spilte sammen i Sverige heller, forteller han.

João Rodrigo scoret 33 mål under sine 103 kamper som profesjonell fotballspiller. For Öster IF scoret han kun én gang, mot Enköping i 2003.