rugland
rugland

49ers inviterte Rugland ut på Wembley-matta

Håvard Rugland er fremdeles et hett navn i NFL.

Da San Francisco 49ers fikk vite at nordmannen skulle se kampen i London, inviterte de ham like godt ned på Wembleys sagnomsuste gressmatte for et eksklusivt besøk før oppgjøret mot Jacksonville Jaguars på søndag.

Håvard Rugland har ikke gitt opp håpet om NFL-kontrakt. Rogalendingen som fikk muligheten i Detroit i sommer, har holdt både seg selv og kontaktene varme siden han ble fristilt av Lions. Forhåpentligvis får han nye muligheter til å vise seg fram.

– Nå er det jo faktisk første gang jeg har hatt mulighet til å trene helt spesifikt på det å sparke. Jeg har et veldig bra treningsprogram jeg følger, det er litt crossfit-inspirert og jeg merker stor fremgang allerede, sier Rugland til TV 2 Sporten.

Flere interesserte
«Kickalicious» ble en farsott i USA, og selv om det ikke endte med fast plass på laget i Detroit Lions, har mange lagt merke til nordmannen.

– Jeg snakker jevnlig med agenten min og jeg vet det er flere klubber som har forhørt seg i det siste.

Hvilke klubber ønsker han ikke si noe om.

– Det er nok ikke spesielt smart av meg å gå ut hvilke klubber det er, det ville ikke vært særlig kollegialt overfor de andre kickerne heller. Men det er flere klubber som har vist interesse, det kan jeg si.

Men et av lagene som kan være interesserte er San Francisco 49ers, som har 38 år gamle Phil Dawson som kicker. Dawson tok over for mannen som utkonkurrerte Rugland i Detroit, David Akers. Men Dawson nærmer seg slutten av karrieren mens Rugland står i startgropa i sin egen.

– Det er ingenting som ville gledet meg mer enn om Håvard fikk muligheten i 49ers, sier Ruglands manager Kevin Skabo.

Skabo har tette bånd til 49ers etter å ha jobbet i PR-avdelingen deres i flere år.

– Det er utrolig kult for meg å se at Håvard har gjort seg såpass bemerket at 49ers velger å invitere ham ut på gressmatta like før kamp.

Tror på NFL-karriere
– Det var ikke så mye jeg fikk snakket med dem rett før kamp. Da var de naturlig nok fokusert på sitt. Men jeg fulgte begge kickerne nøye gjennom matchen og det var vel ingen av dem som imponerte veldig. Dawson er jo en legende fra tiden i Cleveland Browns, men han begynner jo å dra på åra.

– Er 49ers en aktuell klubb for deg?

– Jeg har ikke vært i noen direkte dialog med dem, men det er jo greit at de vet hvem jeg er. Jeg er avhengig av det for å lykkes. Jeg har nok større mulighet for å få en kontrakt med noen etter denne sesongen, men en vet jo aldri. Det er bare to klubber som har gitt meg beskjed om å være stand by, og det er Lions og Green Bay Packers.

Manager Skabo sier med et glimt i øyet at han helst ser Rugland i San Francisco.

– Det er en fantastisk klubb med fantastiske mennesker og fantastiske tradisjoner. Men det er på en måte nå det begynner for Håvard. Han fikk en fot innenfor da han fikk prøve seg i Lions, nå må han bare gjøre det meste ut av hver mulighet han får. Jeg er ganske sikker på at vi får se Håvard Rugland i NFL i nær framtid, avslutter Skabo.