Redusert Barcelona-lag vant klart

Barcelona stilte med et B-preget lag, men det var mer enn nok til å slå Celta 3-0 på bortebane og stramme grepet om tetposisjonen i spansk fotball.

SCORET: Fabregas scoret for Barcelona. (Foto: MIGUEL VIDAL/Reuters)

Alexis Sánchez fulgte opp vinnermålet mot Real Madrid i helgen ved å sende Barcelona i en tidlig ledelse i Vigo.

Celta skapte noen sjanser til å utligne, men Barcelona avgjorde kampen i annen omgang. Et skudd fra Cesc Fàbregas traff tverrliggeren, men returen traff keeper Yoel Rodriguez og spratt i mål.

Fabregas gjorde hele jobben selv da resultatet ble fastsatt litt senere.

Barcelona er dermed fire poeng foran Atlético Madrid, som gjester Granada torsdag. Til serietreer Real Madrid, som spiller onsdag, er det ni poeng.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Barcelona er i en periode med sju kamper på 22 dager, og trener Gerardo Martino gjorde fem endringer i laget som startet helgens byderby. Xavi, Andrés Iniesta, Neymar og Javier Mascherano startet alle på benken, mens Gerard Piqué ble igjen hjemme på grunn av hamstringproblemer.