Svenske Ingelsten ferdig i Viking

Viking-spissen Patrik Ingelsten får ikke ny kontrakt med klubben når den går ut ved sesongslutt, skriver Stavanger Aftenblad.

Det har lenge vært usikkert om Viking kom til å tilby svensken en ny kontrakt. Tirsdag fikk avisen bekreftet både fra Viking-trener Kjell Jonevret og Patrik Ingelsten selv at han ikke blir å finne i den mørkeblå drakten neste sesong.

– Vi er i en situasjon der vi skal kutte 20-30 prosent av lønnsbudsjettet. Jeg kunne godt tenkt meg at vi fikk beholde alle spillerne, men det er de på utgående kontrakt som det er lettest å spare penger på. Vi skal ned fra 25 til 20 spillere i troppen, sier Jonevret.

Jonevret går langt i å antyde at det ikke er prestasjonene på banen som gjør at svensken ikke får ny kontrakt. Han har spilt 20 kamper og scoret sju mål denne sesongen. Viking lå lenge an til å ta bronsen i eliteserien, men resultatene i høst har ikke gått Vikings vei.

– Dette er ikke en morsom situasjon. Patrik har vært vår beste spiss denne sesongen, og han er en fantastisk fin fyr. Jeg skal definitivt hjelpe med å skaffe ham en ny klubb, sier Jonevret. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2