Juan Mata banker inn 2 0 mot Arsenal med høyrefoten. (Foto: TV 2)
Juan Mata banker inn 2 0 mot Arsenal med høyrefoten. (Foto: TV 2)
IKKE GLEMT: Valencia har ikke glemt Juan Mata. Nå vil de starte kronerulling for å hente ham tilbake fra Chelsea. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
IKKE GLEMT: Valencia har ikke glemt Juan Mata. Nå vil de starte kronerulling for å hente ham tilbake fra Chelsea. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Cesar Azpilicueta scorer mot Arsenal etter en forsvarstabbe. (Foto: TV 2)
Cesar Azpilicueta scorer mot Arsenal etter en forsvarstabbe. (Foto: TV 2)
GJØR ENDRINGER: Jose Mourinho. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
GJØR ENDRINGER: Jose Mourinho. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Mourinhos Chelsea-maskineri ruller videre

Spanjolene César Azpilicueta og Juan Mata sendte Chelsea til kvartfinalen i ligacupen. Se scoringene!

Arsenal - Chelsea 0-2 (0-1):

Se Arsenal - Chelsea i opptak på TV 2 Sumo

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livetekstsenter

Anført av en strålende Juan Mata tok Chelsea seg videre til kvartfinalen i ligacupen på bekostning av Arsenal tirsdag kveld.

LES OGSÅ: Arsenal-spiller med uheldig hudfarge-tweet: – Skulle ønske jeg var hvit og engelsk

Men vi spilte komplett fotball, skapte sjanser, styrte ballbestittelsen og fjorde få feil. Vi er stolte og glade for denne seieren

– Vi spilte komplett fotball
Playmakeren Mata var høyt oppe etter seieren.

– Det er alltid vanskelig å komme til Emirates å vinne mot et Arsenal-lag som har spilt fantastisk fotball denne sesongen. Men vi spilte komplett fotball, skapte sjanser, styrte ballbesittelsen og gjorde få feil. Vi er stolte og glade for denne seieren, sa Mata, som ble kåret til kampens beste spiller, etter London-derbyet.

José Mourinho ga flere reserver sjansen i oppgjøret.

– Dette viser styrken i Chelseas tropp. Alle er klar til å spille, uansett hvilken kamp det er snakk om. Det er vanskelig for manageren å avgjørelse hvem som skal spille. Vi er en tropp som kjemper for hverandre og vil vinne hver eneste kamp, sa spanjolen - som nå håper på mer spilletid fremover.

– Jeg prøver bare å nyte hver kamp jeg spiller og spille min beste fotball. Både på trening og i kamp gir jeg alltid alt jeg kan og det har jeg gjort hele tiden her. Men vi har 24-25 solide spillere i denne troppen, og hvem som skal spille, det er opp til manageren å avgjøre, mente han.

Det er slik vi husker Chelsea under Mourinho sist han var der: Steinhard innsats og vilje, litt kynisme og et bunnsolid kollektiv

Gjorde ti endringer
Chelseas manager José Mourinho gjorde ti endringer i startoppstillingen før tirsdagens ligacupkamp mot Arsenal. Årsaken var først og fremst at oppgjøret kom kun et døgn etter Premier League-kampen mot Manchester City.

– Hvis FA vil hjelpe Arsenal til en tittel, er dette måten å gjøre det på, sa en syrlig Mourinho foran oppgjøret - vel vitende om at Arsenal spilte sin kamp i Premier League mot Crystal Palace lørdag formiddag.

Men José Mourinho ser ut til å virkelig ha fått gang på Chelsea-maskineriet. Mot Arsenal tok de blåkledde fra Stamford Bridge en fortjent 2-0-seier.

Etter 25 minutters spill ble forsvarsspilleren César Azpilicueta med frem etter en Chelsea-kontring, og satte inn 1-0-ledelse til gjestene etter dårlig forsvarsspill av Arsenal. Etter 65 minutters spill doblet Juan Mata ledelsen etter et vakkert skudd i lengste hjørnet med høyrefoten.

Se Mata doble ledelsen:

764503

Se Azpilicueta sende Chelsea i ledelsen øverst!

– Slik vi husker Mourinhos Chelsea
TV 2 Sportens Premier League-ekspert Claus Lundekvam er mektig imponert over det Chelsea har vist de siste kampene.

– Chelsea jobbet beinhardt og leverte en strålende fotballkamp. Det er slik vi husker Chelsea under Mourinho sist han var der: Steinhard innsats og vilje, litt kynisme og et bunnsolid kollektiv, mente han.

Juan Mata har kun startet fire kamper for Chelsea i Premier League denne sesongen. Men mot Arsenal var han tilbake i startoppstillingen og imponerte stort. Kommentator Morten Langli kåret Mata til kampens store spiller.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

STORSPILTE: Juan Mata storspilte for Chelsea. (Foto: Alastair Grant/Ap)
STORSPILTE: Juan Mata storspilte for Chelsea. (Foto: Alastair Grant/Ap)

Mata imponerte
– Mata har vært Chelseas beste spiller de siste sesongene, og mot Arsenal var han tilbake i godt, gammelt slag. Han var sitt lags beste spiller og viste Mourinho at han virkelig vil være med å bidra også denne sesongen, mente Langli, som oppsummerte selve kampen slik:

– Chelseas spanjoler ordnet det for Chelsea. Det ble en slitsom kveld for Arsenal. Chelseas Mourinho går videre som toget. For et svar Mourinho har fått fra reservene sine de siste ukene. Hele troppen er i gang. Bredden til Chelsea er der og de tøffer videre i alle turneringer. Guttene i blått blir spennende å følge med fremover, sa han.

Arsene Wenger startet i likhet med José Mourinho med et reservepreget lag. Etter pause sendte han imidlertid stjernespillerne som Mesut Özil og Olivier Giroud på banen – uten at det hjalp «Gunners».

Finalen i ligacupen spilles 2. mars.

Se hva Chelseas David Luiz sa om Sideshow Bob-sammenligningen foran Arsenal-kampen:

764471

Slik startet lagene:

Arsenal: Fabianski, Jenkinson, Vermaelen, Koscielny, Monreal, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Cazorla, Ryo, Bendtner

Chelsea: Schwarzer; Azpilicueta, Cahill, Luiz, Bertrand; Mikel, Essien; De Bruyne, Mata, Willian; Eto'o