messi (Foto: AFP)
messi (Foto: AFP)

Navnetrøbbel for Blatter: – Leonard Messi og Ibramovic

Det er fotballnavn de fleste kjenner godt til, men selveste FIFA-presidenten fikk trøbbel da han skulle omtale Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi.

Lionel Messi, eller Lionel Andrés Messi om du vil, men ikke Leonard da, Sepp Blatter.

Man skulle tro FIFA-presidenten hadde full kontroll på noen av verdens beste spillere, men fotballtoppen fikk uventet trøbbel under en forelesning på universitetet i Oxford nylig, skriver Aftonbladet.

Personen som ledet seansen ba Blatter svare på hvem han egentlig mener er verdens beste spiller; Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo. Svaret ble noe uventet.

– Leonard Messi. Og Ronaldo. Og nå må man også ta med Ibramovic. Men du spør om Leonard Messi. Lionel. Leonard Messi og Ronaldo. De er begge fantastiske spillere, men helt forskjellige. Fotball handler også om stjernens ulikheter, sa Blatter.

Frisørregninger
Blatter fortsatte seansen med å hylle Messi, Ronaldo og deres ulikheter, men fortsatt ved å bruke overraskende ord.

– Messi er en god gutt alle mødre og fedre vil ha hjemme. Det er en god mann. Han er veldig rask og spiller bra. Han danser på banen, og er den snille gutten. Han er en bra fyr. Det er også derfor han er blitt så populær og alltid får mange stemmer. Han er en fin mann og scorer mål.

Artikkelen fortsetter under bildet!

blaa
blaa

– Den andre. Det er noe annet, fortsatte Blatter og reiste seg opp.

– Den andre er som en general på banen, sa FIFA-toppen og marsjerte frem og tilbake på podiet.

77-åringens imitasjon så ut til å overraskende studentene i salen. Blatter forsøkte deretter å forklare videre hva han syntes om Ronaldo.

– Det er den andre siden av fotballen, og det er bra å ha slike generaler på banen. Det gir liv til fotballen. Den ene har større regninger hos frisøren enn den andre, men det spiller ingen rolle.

Datorot
FIFA og France Football har offentliggjort kandidatene til den prestisjetunge «Gullballen». 13. januar skal vinneren presenteres, men Blatter har tydeligvis ikke helt kontroll på hva som står på agendaen på nyåret.

– Jeg kan ikke si hvem som er best. Det blir en ny konkurranse i år. Den 2. Jeg tror det er den 11. februar. Februar? Januar? sa Blatter og kikket ned på sine assistenter i salen.

– Det var en test for mitt team for å se om de følger med. Sover dere?

Blatter forsøkte å fleipe vekk faktafeilene, men det var tydelig at studentene ved universitetet reagerte på FIFA-sjefens rot. Hele seansen ble avsluttet på følgende vis:

– Publikum får velge. Jeg liker begge to, men foretrekker Messi.