Dan Eggen styrker NFFs trenerutdanning

Den tidligere landslagsspilleren og VM-helten Dan Eggen (43) skal styrke den såkalte trenerstigen i Norges Fotballforbund.

Eggen spilte samtlige av Norges kamper i VM-sluttspillet i 1998 hvor 2-1 over Brasil i gruppespillet var høydepunktet. Han fikk med seg 25 landskamper for Norge og spilte på øverste nivå i Spania, Frankrike og Danmark. Han er ansatt som fagansvarlig for trenerutdanning toppfotball i NFF.

NFFs ambisjon er å styrke og videreutvikle hele trenerstigen. Dette er en kontinuerlig prosess hvor NFF sparrer med ulike miljøer i Norge og i utlandet, heter det i en pressemelding fra forbundet.

– NFF ser på trenerutdanning som helt sentralt i utviklingen av norsk fotball. Dan vil styrke NFFs fagteam i utviklingsavdelingen, og vi er fornøyd med å få en kapasitet som han med på laget. Dans spiller- og trenererfaring, og hans akademiske bakgrunn, vil bli en flott tilvekst til NFFs sterke fagmiljø, sier utviklingsdirektør Alf Hansen i NFF til fotball.no.

– Jeg er svært motivert for å bli en del av NFFs utviklingsavdeling og sammen bidra til utvikling av norsk fotball. Jeg har allerede gjort meg opp konkrete meninger om hvordan utdanningsopplegget kan utvikles ytterligere, og jeg gleder meg til å bidra til en enda mer optimal utforming av trenerkursene, sier Dan Eggen.

I sin trenerkarriere har han trent Kolbotn kvinnelag i eliteserien fra 2009 til 2011. Fra 2012 har han vært trener for KFUM Oslo i 2. divisjon. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2