RUMPETITTING: Justyn Kowalczyk har tidligere reagert på at fotografer har zoomet inn på hennes egen bakende, men går ikke av veien for å titte på russiske rumper under treningsleier.
RUMPETITTING: Justyn Kowalczyk har tidligere reagert på at fotografer har zoomet inn på hennes egen bakende, men går ikke av veien for å titte på russiske rumper under treningsleier.

Kowalczyk: – Har sett at russerne er klare med sine små rumper

«Rumpetittende» Justyna Kowalczyk har iakttatt sin russiske rivaler i Østerrike.

Ramsau/Bergen (TV 2 Sporten): Marit Bjørgens og Therese Johaugs største utfordrer til OL-gull i vinter, polske Justyna Kowalczyk, bryr seg ikke om fjellvettregler. Selv i skikkelig uvær må det trenes.

– Alt har vært gjennomvått og det har vært veldig kaldt. Men i dag er det ok, forteller hun når TV 2 Sporten møter henne i østerrikske Ramsau.

«Rumpetitting»
Men i et intervju med polske Fakt avslører Kowalczyk, som tidligere har uttrykt at hun var oppgitt da fotografer zoomet inn på hennes egen rumpe og tangatruse under Tour de Ski, at treningsleiren på isbreen i Dachstein går med til «rumpetitting».

– Ja, det stemmer. Jeg har sett russiske utøvere være samlet, fattet, og klare med sine små rumper. Men slikt gjør ikke like mye inntrykk nå som før. Det er lenge til februar og mye kan forandre seg i løpet av den tiden. Da pleier det som oftest ikke å gå så bra med dem som ser formidable ut i denne fasen av sesongen, sier hun.

– Formen nå er ikke den beste
Og det polske langrennsesset avslører at hun ikke er særlig glad i oppkjøringen.

– Jeg har aldri vært glad i slike oktobertreningsleirer. Jeg skulle ønske at det var vinter nå, og at dette slitet foran vinteren tok slutt. I tillegg er det reiser ut til isbre, lange økter, ofte i snø, regn og vind. Vinteren er tilsynelatende rett rundt hjørnet, men samtidig så fjern. Kort fortalt er dette en av de mest krevende samlingene, sier Kowalczyk, som skuffet i forrige VM.

Nå jobber hun hardt mot gull i OL.

– Formen min nå er ikke den beste. Jeg ligger i hardtrening. Men vi trener jo. Vi får se, sier hun til TV 2.

– Det kan bli fortreffelig, eller ikke...
Nå er hun bare glad for å ha forlatt Ramsau.

– Ja, fordi det er over. På torsdag avsluttet jeg den forberedende perioden før sesongen. Om en uke reiser jeg til et sted der det er snø, men det blir et helt annet game. Jeg er fornøyd fordi hvis noen hadde fortalt meg i mai i år at jeg i oktober kommer til å være i så god disposisjon og klare det jeg har klart, ville jeg ikke trodd på vedkommende. Jeg hadde sannsynligvis ikke smilt engang, for jeg hadde ikke orket det. Jeg er glad for at min sekstende forberedende periode før sesongstart er over. Men hva kommer det til å gi meg? Jeg har blandede følelser. Det kan bli fortreffelig, eller ikke... Det gjenstår å se, sier Kowalczyk til Fakt.

Så gjenstår det å se om oppholdet i Østerrike gjør seg utslag i Sotsji-medaljer. Været kan bli ganske likt i alle fall.

– Da vi var der, var det nedbør, vind og tåke, alt samtidig. De som er derfra er klar over det. Jeg har hørt at været kan være litt uberegnelig, sier Kowalczyk til TV 2.

Se TV 2s møte med Kowalczyk:

763870