janne jönsson (Foto: TV 2)
janne jönsson (Foto: TV 2)

Jönsson om sin nye AaFK-kontrakt: – Både et enkelt og vanskelig valg

Jan Jönsson hadde tilbud fra Sverige, men vil bygge videre på Aalesund.

VIKING STADION/BERGEN (tv2.no): Fredag ettermiddag kom nyheten som flere Aalesund-fans har ventet på: Jan Jönsson har forlenget kontrakten med to ny år som trener for klubben. Dermed blir han værende i sunnmørsklubben ut 2015.

Før fredagens viktige seriekamp mot Viking snakket svensken ut om avgjørelsen.

– Det var både et enkelt og et vanskelig valg for meg. Det var enkelt med tanke på spillerne og klubben, som jeg trives sammen med. Samtidig har jeg vært ni år i Norge og jeg hadde muligheter i Sverige, som sikkert de fleste har fått med seg. Men jeg synes tiden var moden med tanke på å ta en avgjørelse nå, sier han til tv2.no.

Jönsson ble ansatt på en ettårskontrakt da han kom til klubben, og har den siste tiden vært i tenkeboksen for om han vil fortsette. Familien til Jönsson bor fremdeles i Sverige, og det skal ha vært en av grunnene til at han har brukt så lang tid på å bestemme seg.

Jönsson skal blant annet ha vært i dialog med Djurgården om den ledige trenerstillingen etter at Per-Mathias Høgmo ble landslagssjef.

Les også: AaFKs stjernespiss skulket trening

– Aalesund har potensial
Den tidligere Stabæk- og Rosenborg-treneren svarer slik på spørsmål om hvorfor han tar to nye år i Norge.

– Jeg har bare vært ett år her, og det har vært en bra utvikling både i klubben og blant spillerne. Det finnes et potensial her, og jeg ser frem til fortsettelsen, sier Jönsson.

Han bekrefter at han ønsker å ta AaFK ett steg videre i 2014, men avviser at han har fått frie økonomiske rammer.

– Å handle helt fritt får man ikke, men jeg har klare ønsker. Klubben er en satsende klubb som har lyktes godt allerede. Spillere kommer til å forsvinne (før neste sesong), og vi skal ha inn nye spillere, sier han.

AaFK-direktør Henrik Hoff var en lettet mann i Stavanger fredag.

– Vi er veldig glade for at det nå er på plass. Han har vært ønsket av hele klubben og av hele byen, sier han til tv2.no.

Les også:Høibråten om Godset-overgangen: – Jeg er en egoistisk liten drittunge
Les også: Sjekk Bille Nielsens frekke fotballsko

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Vi har latt Jan bruke tid
Hoff avviser at prosessen har vært en belastning for klubben.

– Nei, Janne og jeg har hatt flere gode prater underveis. Vi har vært veldig tydelige overfor Jan at vi ønsket han videre. Vi har derfor latt han bruke en del tid på dette. Vi ville bruke tid for å få dette på plass, sier han.

AaFK-kaptein Jonatan Tollås Nation gir også tommelen opp for den nye Jönsson-kontrakten.

– Jeg tror dette er veldig positivt for Aalesund med tanke på fremtiden, sier han til tv2.no.