Jan Jönsson har møtt Rosenborg 12 ganger i Tippeligaen som trener for et annet lag, fasiten er tre seirer, to uavgjorte og sju tap. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Jan Jönsson har møtt Rosenborg 12 ganger i Tippeligaen som trener for et annet lag, fasiten er tre seirer, to uavgjorte og sju tap. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Klubben bekrefter: Jönsson forlenget kontrakten med Aalesund

AaFK-direktør Henrik Hoff er glad for å ha forlenget kontrakten med svensken.

Jan Jönsson (53) har forlenget kontrakten med Aalesund for to nye år. Det bekrefter AaFK på sine hjemmesider. Svensken har signert en ny toårskontrakt med tangotrøyene, og knytter seg dermed til klubben frem til 31. desember 2015.

– Vi synes at vi har utviklet oss veldig positivt både spillemessig og som klubb under Janne i 2013. Vi har i en lang periode vært klar på at vi ønsker å ha han med videre. Vi har tro på at han er rett mann som trener til å utvikle laget og klubben videre, sier AaFK-direktør Henrik Hoff til tv2.no.

– Forstår at det har tatt litt tid
– AaFK går selvsagt inn i et veldig, veldig spennende år. Klubben feirer 100 år til neste år, og vi tror at Janne er rett mann til å ta oss videre. Vi har ikke satt oss noe mål, men vi har vært med rundt tredjeplassen i nesten hele år. Vi håper at vi gjør det til neste år også, sier Hoff.

Til klubben hjemmeside sier Jönsson at trivsel i både klubb og by, kombinert med stor tro på spillerstallen, har påvirket valget om å forlenge med AaFK.

Les også: AaFKs stjernespiss skulket trening

Den tidligere Rosenborg- og Stabæk-treneren tok over Aalesund etter at Kjetil Rekdal ble fjernet etter forrige sesong. Jönsson ble ansatt på en ettårskontrakt da han kom til klubben, og den siste tiden har han vært i tenkeboksen for om han vil fortsette. Familien til Jönsson bor fremdeles i Sverige, og det skal ha vært en av grunnene til at han har brukt så lang tid på å bestemme seg.

Hoff opplyser at familien til Jönsson inntil videre blir boende i Sverige.

– Jeg, Janne og klubben har hatt en veldig god dialog på dette. Vi har hatt forståelse for at det har tatt litt tid for Janne mtp. familiesituasjonen, men jeg har hele tiden håpet at det skulle gå seg til, sier Hoff.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FORNØYD: Henrik Hoff. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
FORNØYD: Henrik Hoff. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

– Var i Djurgården-samtaler
Ifølge svensk TV 4 skal Jönsson ha vært i dialog med Djugården om den ledige trenerstillingen etter at Per-Mathias Høgmo ble landslagssjef. Jönsson ville ikke bekrefte at han har vært i samtaler med Djurgården da han ble intervjuet av TV 2 Sporten 15. oktober.

– Det har vært andre klubber som har ringt, og alt det formidler jeg videre til klubben. Jeg har vært i kontakt med noen svenske klubber som har vært nysgjerrige på hvordan «ståa» er for meg neste år, sa Jönsson til TV 2 Sporten.

Men nå har altså Jönsson bestemt seg for å fortsette som styrmann på Color Line Stadion.

Aalesund møter Viking til TV 2 Zebra-sendt kamp klokken 19.00 fredag kveld.