zucc (Foto: Scanpix)
zucc (Foto: Scanpix)

Zuccarello vrakes mot Philadelphia

Som ventet får ikke Mats Zuccarello Aasen være en del av New York Rangers-laget som møter Philadelphia Flyers natt til fredag.

OSLO/NEW YORK (TV 2 Sporten): Den eneste norske spilleren i NHL fikk beskjeden foran torsdagens frivillige morgentrening. Det får TV 2 Sporten bekreftet av Rangers-ledelsen i ishallen.

Zuccarello har på ingen måte imponert for Rangers i de sju første kampene, som har endt med fem tap og bare to seirer. Nordmannen står uten poeng og med minus tre i pluss/minus-statistikken.

Ifølge trener Alain Vigneault vrakes 26-åringen fordi han ikke har prestert godt nok.

– Han har ikke vært god nok og vet det selv. Mats er en person som tenker mye, og han har sovet lite i det siste Han trenger litt hvile og selvtillit nå. Vi skal snu dette sammen. Han kan være tilbake allerede neste kamp, sier assistenttrener Scott Arneil til tv2.no.

– Det er klart man er skuffet, men jeg visste det egentlig. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt. Spiller man ikke bra nok er man ute, sier Zuccarello til tv2.no.

– Stresser du litt med tanke på å prestere før andre kommer tilbake fra skade?

– Nei, jeg er i bedre form nå enn noen gang. Jeg har bare ikke hatt flyt. Jeg stresser aldri.

Etter onsdagens økt hadde han en lang prat med assistenttrener Scott Arneil ute på isen. Allerede da fikk Oslo-gutten beskjed om at tribunen trolig venter mot Philadelphia Flyers. Brandon Mashinter kommer inn for Zuccarello og debuterer i NHL.

Den norske landslagsspilleren sier selv han skal være en av spillerne som produserer poeng for Rangers med Carl Hagelin, Ryan Callahan og Rick Nash ute.

26-åringen signerte i sommer en ettårskontrakt som gir ham rundt sju millioner i året uansett om han spiller i NHL eller AHL. Dersom Rangers skulle ha et ønske om å kvitte seg med Zuccarello, vil han nå i så fall bli plassert på den såkalte waivers-listen. Det betyr at andre klubber kan hente landslagsspilleren på dagen dersom de tilbyr ham minimum det samme som han nå har i lønn.

763205