SCORET FIRE: Zlatan Ibrahimovic herjet med Anderlecht. Torsdag la han ut skrytebilde på Instagram. (Foto: FRANCOIS LENOIR, © FLR/da)
SCORET FIRE: Zlatan Ibrahimovic herjet med Anderlecht. Torsdag la han ut skrytebilde på Instagram. (Foto: FRANCOIS LENOIR, © FLR/da)

Fransk glamourmodell med puppestunt for Zlatan

Hylles etter Mesterliga-oppvisningen. – Forstår de som utnevner Zlatan til verdens beste, sier Øyvind Alsaker.

Zlatan Ibrahimovic (32) la onsdag bak seg nok en magisk aften på fotballbanen. PSG-spissen herjet med stakkars Anderlecht og leverte fire scoringer - blant dem et lekkert hælspark og en kanonkule på 150 km/t rett i krysset.

– Det er pakken. Han har en kombinasjon av arroganse og lek. Du ser løkkefotballen i ham. Du ser at han spiller som han gjorde på løkka. Den type spillere prøver hele tiden på noe, sier Øyvind Alsaker.

Se scoringene til Zlatan øverst på siden!

– Verdens beste
TV 2s kommentator er ikke den eneste som har latt seg trollbinde av supersvensken. Ibrahimovic mottok appluas fra hjemmefansen etter kunstscoringene onsdag, og etter kampen tok flere til orde for å kalle ham for verdens beste fotballspiller.

– Jeg forstår jo de som utnevner Zlatan til verdens beste, sier Alsaker.

– Er du enig i det?

– Ja, sånn her og nå. Messi har hanglet litt denne sesongen. Ronaldo og Zlatan har vært ganske jevne en god stund nå. Når han varter opp med det har gjør, så er det et ganske godt bilde på hva Zlatan står for.

Så langt har sesongen vært et eneste stort jubelbrøl for Ibrahimovic. Seks mål på tre kamper i Mesterligaen og gruppeledelse - kun Cristiano Ronaldo har scoret flere. I Ligue 1 flyter også ting bra for Zlatan og co. Fem scoringer på ti kamper er fasit for et PSG som leder serien.

Artikkelen fortsetter under bildet!

I FKOUS: Zlatan Ibrahimovic var naturligvis på forsidene av
  de anerkjente franske avisene Le Parisien og L'Equipe onsdag.
  (Foto: Faksimile)
I FKOUS: Zlatan Ibrahimovic var naturligvis på forsidene av de anerkjente franske avisene Le Parisien og L'Equipe onsdag. (Foto: Faksimile)

Les også: Zlatan med nytt magisk mål med hælen
Les også: Galatasarays stjerner banket Solbakkens gutter

Zlatan er blitt voksen
Og sist, men ikke minst suksess med landslaget - den siste brikken mange mener har manglet for Ibrahimovic. Med kapteinsbindet rundt armen har han loset Sverige til playoff mot Portugal med seks scoringer på ni kamper.

– Zlatan har absolutt båret Sverige til playoff. Det er veldig vanskelig å forklare hvorfor han er så bra nå. Han trives åpenbart og kroppen spiller på lag. Så kan det være noe med modenhet. At fokuset hans er blitt riktig. Alle som har lest boken hans ser at han har brukt energi på mye rart som ikke har vært utelukkende positivt for det sportslige, sier Alsaker, som er skuffet over at svensken endte opp i den franske ligaen.

– Det er fire ligaer i verden som er bedre. Han bør spille på det ypperste nivået. Nå får vi jo se ham i Mesterligaen, så gjenstår det å se om han klarer å bære de PSG forbi de «tyngste» lagene i Europa.

Artikkelen fortsetter under bildet!

«BRIEFET» PÅ INSTAGRAM: Zlatan Ibrahimovic la ut dette bildet
  på sin Instagram-konto dagen etter den mesterlige kampen mot Anderlecht.
«BRIEFET» PÅ INSTAGRAM: Zlatan Ibrahimovic la ut dette bildet på sin Instagram-konto dagen etter den mesterlige kampen mot Anderlecht.

Tror Zlatan kan vinne gullballen
For nettopp det kan bli en målestokk på om Ibrahimovic virkelig ender opp med en vellykket sesong. Mesterliga-trofeet er noe 32-åringen aldri har vunnet. Alsaker tror suksess i Europa kan sette Ibrahimovic i samme klasse som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

– Kan Zlatan vinne gullballen?

– Det er absolutt mulig. Dominerer du like mye som ham, så skal det kunne gå. Han er avhengig av å ta PSG langt i Mesterligaen. Ryker de i åttedelsfinalen eller kvarten, og det blir stille rundt Zlatan, kan det bli tøft. Klarer han å løfte de langt i turneringen, samt være så god som han er nå, da kan han vinne gullballen, sier Alsaker.

Les også: Ronaldo på godt og vondt da Real Madrid senket Juventus

Onsdagens drømmescoringen føyer seg inn i rekken av magiske Zlatan-øyeblikk. Kun Ronaldo kunne scoret hat trick som Zlatan, mener Alsaker. TV 2-kommentatoren beundrer svenskens evner til å score vakre mål.

dama
dama

– Ser en på målene til Zlatan, og setter opp en topp ti-liste, så er det en helt vanvittig samling. Fra hælsparket mot Italia i EM for ni år siden, via soloraidet for Ajax, til noen vanvittige langskudd og brassen mot England. Den topp ti-listen tror jeg ikke det er noen som kan matche når det kommer til underholdning, sier Alsaker.

– Får vondt i magen av VM uten Zlatan
Denne uken ble det også klart at Sverige møter Portugal til playoff-kamper i høst. Det betyr at enten Ibrahimovic eller Ronaldo må sitte hjemme når VM går av stabelen i Brasil neste sommer.

– Jeg må jo si at jeg håper Blatter (FIFA-presidenten) kan gi ham et «wild card» eller nytt statsborgerskap dersom Sverige ikke kommer seg til Brasil. Jeg får vondt i magen av å tenke på et VM uten Zlatan, flirer Alsaker.

En annen som garantert håper på Zlatan i Brasil neste sommer, heter Virginie Caprice. Den franske glamourmodellen tvitret i går kveld et bilde av seg selv som overlater lite til fantasien: