GLISSENT: Få tilskuere vil se Norge Island. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
GLISSENT: Få tilskuere vil se Norge Island. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Skottland-kampen spilles i Molde

Norge-Skottland vil bli spilt på Aker stadion.

Etter at Norges VM-drøm ble knust tidligere i måneden ytret Norges Fotballforbund et ønske om å flytte landskampene bort fra Ullevaal.

– Ønsket fra fotballforbundets side er at fotballinteresserte utenfor Oslo også skal få gleden av å oppleve landslaget, sa informasjonssjef Svein Graff om bakgrunnen for å flytte landskampen bort fra det NFF-eide stadionet i hovedstaden.

Siden da har det blitt spekulert i hvilken by som skulle få oppdraget med å ta i mot landslaget til den kommende treningskampen mot Skottland.

I en pressemelding i dag opplyser Fotballforbundet at de er kommet til enighet med Molde om at kampen den 19. november spilles på Aker stadion.

– Etter en helhetsvurdering landet vi på Molde. Kvaliteten på gressmatten, standard og størrelse på stadion, samt Moldes arrangementsplaner for kampen ble avgjørende. Molde er en dyktig arrangør, og vi tror rammene rundt kampen vil bli en fin opplevelse både for spillerne og publikum, sier direktør i konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn til fotball.no.

– Vi har veldig lyst til å arrangere landskamp, og det var stor stemning internt hos oss for å få dette til, sier administrerende direktør i Molde Tarje Nordstrand Jacobsen.

I utgangspunktet var flere interesserte i å arrangere landskampen, men frykten for gressteppet med en så sein kamp har gjort at flere klubber har vært skeptiske.

Rosenborg takket først nei, før Brann hintet til at de heller så at andre tok akkurat denne landskampen.

Viking takket ja, men med et forbehold om garanti for at gressmatten var bra. Tromsø ønsket også å arrangere, men NFF ønsket å spille kampen på naturgress.

Sist gang Norge spilte landskamp i Molde vant Norge 6-0 over Saudi-Arabia i 1998.

Fire dager før Skottland-kampen spiller Norge borte mot Danmark.