Effektive Dortmund stanset Arsenal

Arsenal måtte tåle sesongens første mesterligatap da Dortmund gjestet London tirsdag. Tyskerne straffet vertenes forsvar hardt i 2-1-seieren.

Det ble ingen bursdagsgave for Arsène Wenger (64 år tirsdag), men snarere en lærdom i hvorfor man ikke kan sove i forsvarsspill mot tyske lag. Idet Arsenal hadde godt tak på kampen kontret gjestene inn seiersmålet ti minutter før slutt.

Det åpnet heller ikke spesielt godt for Premier League-lederen. Aaron Ramsey har spilt på seg stor selvtillit de siste ukene. Kanskje var den litt i største laget da han forsøkte å drible seg ut av eget felt i det 16. minutt. Robert Lewandowski snappet ballen enkelt og serverte Henrikh Mkhitaryan, som plasserte inn 1-0.

Arsenal spilte seg inn i kampen og var nær scoring ved Tomas Rosicky etter 38 minutter. To minutter senere førte en blunder i Dortmund-forsvaret til en fortjent utligning.

Midtstopper Neven Subotic kommuniserte dårlig med Roman Weidenfeller og satte keeperen ut av spill. Olivier Giroud kunne enkelt hamre inn 1-1 etter at Bacary Sagna hadde slått inn fra høyre.

I annen omgang var Arsenal lenge det beste laget og skapte brukbare muligheter. Nærmest scoring var Santi Cazorla etter et mønsterangrep i det 69. minutt. Mesut Özil slo en 45-graderspasning ut til spanjolen, som hamret ballen i krysstanga. (©NTB)