rosss (Foto: Scanpix)
rosss (Foto: Scanpix)

Rosenborg-leder mener klubben ikke burde fått lisens

– Jeg tror ikke det går like greit neste år, sier Thomas Wiggen.

PÅ SUMO TORSDAG: 18.00: Oilers-Storhamar | Rosenborg-Tønsberg | 18.30: Frisk Asker-Stjernen | 19.00: Vålerenga-Lillehammer | Sparta-Lørenskog

Tirsdag ble det kjent at en intern granskning avslørte totalt kaos i Rosenborg Hockey.

Spillernes proffkontrakter er ulovlige og klubben har en negativ egenkapital som er antatt å være på rundt to millioner kroner. Styreleder Thomas Wiggen var usikker på om han orket å fortsette, men har bestemt seg for å ta ryddejobben og har bedt Norges Ishockeyforbund om hjelp.

– Jeg trør ikke svare på nøyaktig hvor stor gjelden er. Men jeg tror det blir lettere å bli nummer åtte i ligaen enn å få lisens neste sesong, sier Wiggen til tv2.no.

Fikk først nei
25. april i år fikk Rosenborg negativt svar på sin klubblisenssøknad med beskjed om at fullstendig årsregnskap ikke var rapportert.

Etter å ha fått tilsendt ny dokumentasjon var meldingen fra forbundet 21. mai at trønderne fikk innvilget lisens for spill i Get-ligaen, men klubben ble samtidig ilagt en bot på 5.000 kroner for å ha sendt inn dokumenter for sent.

Den lisensen mener Rosenborg-ledelsen nå selv de ikke burde ha fått.

– Basert på det jeg vet nå, mener jeg Rosenborg skal være glade for at vi har lisens. Vi har vært utrolig heldige. Hvis forbundet hadde hatt samme info for fire-fem måneder siden som de har nå, hadde de helt sikkert ikke gitt oss lisens. Vi får bare takke, sier Wiggen.

– Har dere levert feilaktig informasjon til forbundet for å få lisens?

– Jeg skal være forsiktig med å uttale meg om ting som har skjedd tidligere, men vi har helt sikkert levert informasjon basert på den kunnskapen vi har hatt. Så kan det nok nå se ut som den var mangelfull og begrenset, svarer Wiggen som tok over som styreleder 2. september.

Stoler på klubbene
Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund understreker at han ikke var med i prosessen da Rosenborg fikk lisens i vår, men sier de må stole på det materialet som klubbene legger frem.

– Hvis man legger frem feil og tall som ikke stemmer, gjør man i realiteten noe man ikke skal gjøre for å få lisens. Det er å lure både forbundet og andre, men vi må stole på de tallene vi blir forelagt, sier organisasjonssjefen til tv2.no.

Artikkelen fortsetter under bildet!

wigge
wigge

Eide mener at man ved å legge frem feilaktig eller mangelfull dokumentasjon ikke bare lurer seg selv og forbundet, men også de andre klubbene i Get-ligaen.

– Rosenborg mener selv de ikke burde hatt lisens?

– Jeg vil ikke gå i detalj på tallene, men det er sikkert et snev av sannhet i det, ja.

– Betyr det at de har lurt forbundet?

– Det blir spekulativt, men vi og klubbene gjør det vi kan for at det ikke skal skje. Ingen er tjent med å ha det slik.

Jørund Gullikstad var styreleder i Rosenborg frem til Wiggen tok over 2. september og sitter nå som nestleder. Han er overrasket over hvordan situasjonen i klubben blir fremstilt.

– Vi hadde bokettersyn og kontrollbesøk gjennom hele våren og sommeren uten at det ble funnet ulovligheter. At vi har ulovlige spillerkontrakter er beklagelig, men jeg har ikke signert andre avtaler enn de som er standard fra forbundet, sier Gullikstad til tv2.no.

– Burde dere fått lisens basert på dokumentene dere leverte i vår?

– Vi har ikke levert noe som ikke er basert på de reelle tallene. Det er riktig at vi fikk lisens uten å ha revisorgodkjent regnskap på plass, men jeg tenkte da at situasjonen trolig var lik i flere klubber. Vi regnet med å være kvalifisert på lik linje med andre og har ikke holdt opplysninger tilbake hverken internt eller overfor forbundet.

LIK med 20 minuspoeng
Mens Rosenborg fikk 5.000 kroner i bot for å ha levert fullstendig dokumentasjon til klubblisenssøknaden 14. mai, fikk Lørenskog 30.000 i bot og hele 20 minuspoeng for å komme med papirene ni dager senere. Søknadsfristen gikk ut 28. februar.

– Jeg har ikke vært involvert i Lørenskog-saken, men det er uansett vanskelig å sette ting opp mot hverandre. Mange forhold ligger bak hver avgjørelse, sier Ottar Eide.

– Siden vår sak ikke er endelig avgjort og den kanskje havner i domstolene, nøyer vi oss i denne omgang med å si at det kanskje hadde vært et poeng at klubbene ble behandlet likt, sier administrerende direktør i Lørenskog, Svein-Erik Edvartsen, til tv2.no.