fergiepool_1
fergiepool_1

Fergie: – Gerrard ikke en topp, topp spiller og Benitez er en toskete mann

Steven Gerrard, Rafa Benitez og Kenny Dalglish får alle gjennomgå i selvbiografien til Sir Alex Ferguson.

Liverpool får unngjelde i Sir Alex Fergusons mye omtalte selvbiografi. Blant annet hevder han at det absolutt ikke er verdensklasse over Steven Gerrard og Frank Lampard, og hevder det bare er tull at de har noe å stille opp med sammenlignet med Paul Scholes.

I selvbiografien skriver Ferguson følgende om Gerrard: «Jeg er en av de få som har ment at han ikke var en topp, topp spiller».

Den tidligere Manchester United-manageren innrømmer imidlertid at han var interessert i å kjøpe Steven Gerrard da han neste gikk til Chelsea i 2005, skriver Telegraph.

Se utdrag fra Ferguson-pressekonferansen over!

Les også: Ferguson: – Alt forandret seg da Beckham forelsket seg i Victoria

Frank Lampard får heller ikke de beste skussmål: «Jeg mener Lampard har vært en fantastisk spiller for Chelsea, men jeg så ikke på ham som en spiller på internasjonalt toppnivå», skriver Ferguson.

– Latterlig Liverpool-oppførsel
Ferguson er ikke nådig med hvordan Kenny Dalglish og Liverpool håndterte rasismesaken mellom Patrice Evra og Luis Suárez. Liverpools beslutning om å ta på seg T-skjorter for å støtte angriperen beskriveren han som «den mest latterlige tingen for en klubb på deres nivå».

Dalglish' innsats på overgangsmarkedet imponerte heller ikke Ferguson.

«Stewart Downing kostet 20 millioner pund. Han hadde talent, men var ikke den tapreste eller den raskeste. 20 millioner pund?» spør Ferguson.

Les også: Keane får gjennomgå i Fergusons bok: – Han hadde en giftig tunge

Han mener Liverpool er et godt stykke unna å nå toppen igjen.

«For at Liverpool skal komme tilbake på samme nivå som oss og Manchester City ville kreve enorme investeringer. Anfield har ikke kommet seg videre. Selv garderobene er slik de var for 20 år siden», skriver Ferguson, som mener troppen ikke er god nok.

«Slik jeg tolker troppen deres trenger de åtte spillere til for å ha en tropp som kan vinne tittelen».

Les også: Ferguson i biografi: – Rooney ba meg om å kjøpe Özil

Kaller Benitez «en toskete mann»
Tidligere Liverpool-manager Rafa Benitez slipper heller ikke unna.

«Feilen han gjorde, var å gjøre rivaliseringen personlig. Med en gang han gjorde det personlig hadde du ingen mulighet fordi jeg kunne vente. Jeg hadde suksessen på min side. Benitez kjempet om trofeer samtidig som han kjempet med meg. Det var uklokt», skriver han, og forteller om feiden som i 2008/09-sesongen kulminerte med at Benitez ramset opp en rekke «fakta» på sin egen pressekonferanse.

Se bokforfatter Paul Hayward prate om hvordan det var å skrive boken her:

763072

«Så, han er på tv, tar på seg brillen og tar frem et ark. Fakta. All faktaene var feilaktig. Alt jeg sa for å svare på det var at Rafa åpenbart var bitter på noe. Det var som om jeg sa til ham: 'se her, du er toskete mann. Du skulle aldri gjort det personlig.»

I pizzakrig med Fabregas
Ferguson skriver også om den mye omtalte Pizza-gate-episoden etter seieren over Arsenals «Invincibles» i 2004, en kamp som endte London-lagets 49 kamper uten nederlag.

«Slik jeg husker episoden kom Ruud van Nistelrooy inn til meg og klaget på at Wenger hadde gitt ham inn da han forlot banen. Jeg rushet ut for å si til Wenger: «La spillerne mine være i fred.» Han var ekstremt forbanna etter å ha tapt kampen. «Du burde passe på dine egne spillere», fortalte jeg ham. Han var livlig. Med knyttnever. Jeg hadde kontroll, jeg visste det. Det neste som skjedde var at jeg hadde pizza over hele meg. (...) De sier at det var Cesc Fabregas som gjorde det, men til den dagen i dag vet jeg ikke hvem det var. Korridoren utenfor garderoben ble forvandlet til en mobb. Det virket som om tapet gjorde at Wenger mistet hodet. Den dagen skapte en splittelse mellom oss. Også for assistenten Pat Rice, som sluttet å komme inn til meg for en drink. Det såret ble ikke leget før etter Mesterliga-semifinalen i 2009. Da kom Wenger inn og gratulerte oss med seieren», skriver Ferguson.