Solbakken (Foto: Jens Nørgaard Larsen/NTB scanpix)
Solbakken (Foto: Jens Nørgaard Larsen/NTB scanpix)

Dansk kommentator tror Solbakken tar gull: – En veldig overoptimistisk uttalelse

Nordmannen har begynt å få skikk på FCK.

Ståle Solbakken tok fatt på sin andre periode som FC København-trener i august etter at klubben hadde hatt en katastrofal start på sesongen med bare to poeng på de fem første kampene.

Etter nordmannens comeback har klubben vunnet fire kamper, spilt to uavgjort og tapt bare én. Det gjør at klubben nå ligger på sjetteplass, åtte poeng bak Midtjylland. Dermed er optimismen tilbake i den danske hovedstaden.

– FCK tar gull
Dansk TV 2s fotballkommentator Flemming Toft uttaler mandag i sin spalte at han tror nordmannen allerede denne sesongen, mot alle odds, vil føre FCK til et sensasjonelt ligagull.

– Det er galskap, men jeg tror FCK kommer til å vinne den danske serien. Ikke på grunn av måten de spiller på, men fordi de er mest egnet til det. Det hele er skapt ut ifra en omveltning av Ståle Solbakken. Det er helt klart at det er han som bestemmer, og han som styrer hvordan transfervinduet skal benyttes. Det betyr at det kommer til å bli enda bedre i januar, skriver han.

Les også: Solbakken misfornøyd med Bolaños

Han roser måten Solbakken har fremstått på etter at han igjen tok over roret i den danske hovedstadsklubben.

– AaBs trener Kent Nielsen sa det meget bra etter at de tapte 3–0 mot FCK på søndag da han uttalte det var noe internasjonalt over laget. Og det er akkurat det Ståle har – en internasjonal holdning og handlekraft, skriver han.

Han skriver videre at det er flere faktorer som gjør at han tror FCK kan vinne også i år.

– Økonomi, materiale og historikk er faktorer som får meg til å sette pekefingeren på FCK.

Artikkelen fortsetter under bildet

Solbakken (Foto: Meilvang, Nils/NTB scanpix)
Solbakken (Foto: Meilvang, Nils/NTB scanpix)

– En overoptimistisk uttalelse
Ståle Solbakken reagerer med lettere latter når tv2.no konfronterer han med Tofts kommentar.

– Det er en veldig overoptimistisk uttalelse. Vi har gjort det fornuftig poengmessig og har klart å skape en bra mentalitet i gruppa. Men vi er et godt stykke unna der vi vil være, og der FCK som klubb bør være, sier han til tv2.no.

Les også: Ronaldo-oppvisning mot Solbakkens FCK

– Hva er ditt personlige mål for sesongen?

– Hadde du spurt meg for 14 dager siden så ville jeg sagt at det var å komme over streken. Men nå har vi kommet oss oppover ved å ta to seirer på de to siste kampene. Samtidig så spiller vi kanskje den tøffeste Mesterliga-gruppa på siden, så det viktigste er å ha den riktige mentaliteten i gruppa. Vi har begynt å få inn en forståelse av at vi er nødt til å fighte i hver eneste kamp, sier han.

Flemming Toft begrunner sine uttalelser med blant annet klubbens suksessfulle historikk. Det er også en en faktor Solbakken mener er med på å sette fart på gullpraten når resultatene først går riktig vei.

– Det har nok litt med historien å gjøre. Det er akkurat som at dersom Manchester United skulle vinne noen kamper i England så ville også alle begynt å snakke om at de kom til å ta gull igjen, sier han.