HushovdThor
HushovdThor

BMC-sjefen vil ha Hushovd i Tour de France: – Vi må endre taktikken vår

Jim Ochowicz åpner for å gjøre det lettere for Thor Hushovd å få plass på laget.

GRENCHEN, SVEITS (tv2.no): Thor Hushovd avslørte forrige måned at han vurderer å droppe neste års Tour de France.

– Da må jeg gå noen runder med meg selv og se hva jeg har lyst til å kjøre. Jeg gidder ikke å bruke så mye tid på trening og så ender det med at jeg ikke blir tatt ut, sa sykkelstjernen.

– Thor kan være en nyttig mann i Touren
Det vil ikke BMC-sjef Jim Ochowicz høre snakk om ennå. Den mektige amerikaneren ser nemlig for seg at Hushovd fortsatt kan være en nyttig mann for laget i Frankrike.

– Jeg tror han kan kjøre Tour de France og være en nyttig mann for oss der. Men vi må nok endre taktikken vår for at han skal gjøre det. Han må føle at han har noe der å gjøre, sier Ochowicz til tv2.no, på BMCs rekordtidlige lagpresentasjon for 2014-sesongen i sveitsiske Grenchen.

Les: Sykkelstjerne truer konkurrenter etter seier: – Dette vil få konsekvenser
Les også: Disse idrettsstjernene tjente mest i fjor

Og fortsetter:

– Og hva betyr det at vi må endre taktikken? Det er at vi ikke kun går inn til Touren med en leder og sier at "Det er kun du som kan gå for seirer". Vi må åpne dørene for flere, blant andre Thor. Vi må gi ham en eller to etapper han kan fokusere på og konsentrere seg om, samtidig som han hjelper laget på de andre etappene, sier han.

Nettopp BMCs Tour-taktikk var et mye omtalt tema under årets Tour. Laget ble kritisert for å kjøre med for snever taktikk, hvor fokus kun var å passe på sammenlagthåpene Cadel Evans og Tejay van Garderen. Til og med lagets store stjerne, og daværende verdensmester, Philippe Gilbert luftet sin frustrasjon over å være låst fast uten muligheter til å kjøre for seirer.

Touren ble til slutt en gedigen nedtur for BMC. Og oppvasken kom i etterkant i form av at sportsdirektør John Lelangue fikk fyken.

Hushovd: – Har snakket med laget
Ochowicz påpeker at ingenting er fastsatt med tanke på neste års Tour. Ikke minst fordi løypen ikke blir presentert før seinere denne måneden. Derfor kan han heller ikke love Tour-plass til Hushovd.

– Men jeg mener bestemt at Thor bør kjøre en Grand Tour neste år. Og Tour de France er et ritt han kan kjøre. Han har gjort det mange ganger før, og han kan gjøre det igjen. Derfor ville vi også ha hentet ham inn på laget.

– Men dette er noe vi må snakke om og bestemme oss for seinere. Vi ønsker i hvert fall å diskutere Touren med Thor, sier Ochowicz.

Hushovd selv holder muligheten for å droppe Touren fortsatt åpen, men virker litt mer positiv da tv2.no snakket med ham i splitter nye Velodrome Suisse, som huset BMCs presentasjon.

– Tour de France er det største løpet i verden, og jeg har selvsagt lyst til å være med. Hvis jeg holder et høyt nivå, så ønsker jeg å stille der. Men det kommer an på hva laget ønsker og hvordan sesongen min blir, sier Hushovd til tv2.no.

– Jeg har diskutert neste års Tour de France med laget, men det er fortsatt langt frem dit, sier han hemmelighetsfullt.

Les: Hushovds datter på sykehus med flåttbitt
Les: Hushovd med råsterk etappeseier: – Jeg overrasket meg selv

Håper på Tour-brostein
Ryktene om at neste års Tour vil inneholde en eller to brosteinsbelagte etapper i Nord-Frankrike er noe Hushovd tar imot med åpne armer. Ikke minst fordi han selv vant den forrige brosteinsetappen i Touren: Gjennom Arenbergskogen i 2010.

– Hvis jeg ser at det er etapper som passer for meg i Touren, så er det ekstra motiverende. Det vil absolutt ha noe å si for lysten min til å satse. Jeg håper det stemmer, sier han.

Også Ochowicz håper på brosteinsmoro til neste sommer.

– Brostein ville vært en stor fordel både for Thor og oss. Vi er ett av de lagene som virkelig kan rocke på de brosteinsbelagte paveene. Jeg sier bare: 'Bring it on!' Brostein er morsomt, så vi vil gjerne ha så mye som mulig av det, sier BMC-presidenten og smiler bredt.

Neste års Tour de France-løype blir presentert i Paris 23. oktober.