UVENNER: Patrice Evra erstattet Bixente Lizarazu som fransk landslagsback, men de ser ikke øye til øye  (Foto: MONTASJE NTB/Scanpix)
UVENNER: Patrice Evra erstattet Bixente Lizarazu som fransk landslagsback, men de ser ikke øye til øye (Foto: MONTASJE NTB/Scanpix)

Evra i bitter ordkrig med fransk landslagslegende

– Jeg vil ikke la disse uteliggerne få sverte min status i det franske folk, sier Manchester United-stjernen.

Bixente Lizarazu var venstreback i Frankrikes kanskje mest suksessrike periode på slutten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet.

Nå jobber den tidligere Bayern München-spilleren som fotballekspert på TV, men den nåværende franske landslagsbacken og Manchester United-stjerne Patrice Evra er ikke imponert over jobben han gjør.

Sår tvil om Lizarazus kvaliteter
Evra mener den tidligere venstrebacken og resten av ekspertpanelet er ute etter å ta ham.

– Der er noen eksperter som jeg vil ta en alvorsprat med. De ønsker å selge det franske folket en løgn om at jeg er mislikt. Det er ikke tilfellet i det hele tatt, sier 32-åringen ifølge Daily Mail.

– Jeg vet ikke hva Lizarazu har mot meg. Jeg ble to ganger kåret til den beste venstrebacken i verden, fire ganger i Premier League. Jeg vet ikke en gang om han noen gang ble kåret til den beste venstrebacken i verden.

Lizarazu var med på Frankrikes VM-vinnenede 1998-lag og EM-vinnende 2000-lag og spilte på landslaget frem til 2004, samme år som Patrice Evra gjorde sin debut.

– Jeg husker første gang jeg ble kallet opp til landslaget. Alle tok meg i hånden, bortsett fra ham. Thierry Henry sa til ham at jeg var konkurrenten hans, men da så Lizarazu på meg og sa: «Har noen sagt til deg at jeg har lagt opp?», forklarer Evra.

Det franske fotballforbundet har krevd at Evra forklarer seg overfor fotballekspertene han snakker om i negative ordelag.

Omtaler eksperter som uteliggere
Det var nemlig ikke bare Lizarazu som fikk gjennomgå.

– Folk har et godt inntrykk av meg, jeg vil ikke la disse uteliggerne få sverte min status. De må slutte å lyve.

Lizarazu (43) mener Evra sverter seg selv med sine uttalelser.

– Hans første kamp var da jeg ikke lenger var med i stallen, og joda, jeg ble kåret til den beste venstrebacken i verden, kontrer han.

– Han beskylder oss for å sverte bildet av ham, men han gjør en glimrende jobb selv. Når det kommer til timingen av kommentarene... den suger, slår Lizarazu fast.