Frankrike skjelver før omspillstrekning

Frankrike vil for all del unngå å møte Portugal og Cristiano Ronaldo i siste VM-hinder. Mandag får de åtte europeiske lagene vite hvem de må bryne seg på i toeromspillet.

Didier Deschamps ber nok til høyere makter om at Frankrike har hellet med seg under mandagens trekning i FIFAs hovedkvarter i Zürich.

Den franske landslagstreneren har uttrykt irritasjon over at laget hans ikke er blant de seedede lagene. Blåtrøyene er dermed garantert å møte enten Portugal, Hellas, Kroatia eller Ukraina i november. Vinneren over to omspillskamper får plass i Brasil-VM neste sommer.

Deschamps vet godt hvilket lag han aller helst vil unngå. – Det er trygt å si at det er Portugal. De har Cristiano Ronaldo, som er en fantastisk spiller med stor innflytelse. Men det blir heller ikke lett å møte Hellas, Kroatia eller Ukraina, sa Deschamps nylig.

Det ble bråk sist gang Frankrike sikret seg VM-billett gjennom omspill. På kontroversielt vis slo franskmennene ut Irland i siste hinder til 2010-VM etter et hands-mål fra Thierry Henry.

Frankrike frykter Portugal, men det er samtidig liten tvil om at også portugiserne ønsker seg en annen trekning. De håper å fortsette suksessen i omspill. Portugal danket ut Bosnia-Hercegovina i omspill foran både 2010-VM og 2012-EM. (©NTB)