Emil Hegle Svendsen. (Foto: TV 2)
Emil Hegle Svendsen. (Foto: TV 2)

Skjerpet Emil Hegle Svendsen er i gullrute foran OL

Landslagstreneren melder om fryktinngytende form fra høydeopphold.

BESSANS, FRANKRIKE (tv2.no): Emil Hegle Svendsen er ett av Norges aller største gullhåp i vinterens OL i Sotsji.

Med hele fire VM-gull fra forrige sesong – og to OL-gull fra 2010 – er det heller ikke så rart at forventningene er i taket.

Det lever trønderen helt fint med.

– Jeg skjønner at folk forventer OL-gull av meg. Det gjør jeg selv også. Jeg har klart det før, og legger også lista deretter. Jeg går for gull og legger lista høyt for meg selv. Det er det som fungerer for meg, og det er da jeg presterer best, sier Hegle Svendsen til tv2.no.

– Høyden er en nøkkel inn mot OL
Trønderen er for øyeblikket på treningsleir oppe i 1700 meters høyde i de franske alpene. Hegle Svendsen snakker med tv2.no etter en hardøkt i den knøttlille landsbyen Bessans. Følelsen i kroppen er god, selv om Hegle Svendsen tidligere har slitt med trening i høyden.

Jeg skjønner at folk forventer OL-gull av meg. Det gjør jeg selv også.

– Jeg føler meg veldig bra og er i rute foran sesongen. Det har gått veldig bra her oppe i høyden de siste ukene, og nettopp høydetrening er viktig og en nøkkel til suksess inn mot OL. Nettopp fordi konkurransene i Sotsji går oppe i høyden. Jeg håper bare det flyter videre på samme måten nå, sier han.

Rapportene fra det norske trenerteamet tyder i hvert fall på at grunnlaget til Strindheim-løperen er bunnsolid.

– Emil er skikkelig skjerpet om dagen. Jeg har faktisk aldri sett han så skjerpet som han har vært her nå i det siste. Han gjør en superjobb og har stadig fremgang på trening. Hvis han fortsetter på denne måten inn mot OL, så vil han stille meget sterk på startstreken, sier landslagstrener for herrene, Roger Grubben, til tv2.no.

Hegle Svendsen tar sjefens beskrivelse med et bredt glis.

– Ja, det kan hende. Men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg er likevel veldig motivert og har fått trent veldig bra. Jeg tror dette skal bli en bra sesong, sier han.

Han gjør en superjobb og har stadig fremgang på trening.

– Kun gull jeg tenker på
Hegle Svendsen vil være forsiktig med å spå eller love medaljer i OL. Klok av skade som han er.

– Jeg håper selvsagt det blir mange gull. Det er det jeg tenker på og som står i hodet mitt hele tiden her oppe i fjellet. Men jeg tør ikke å love noe. I forrige OL sto jeg og lovet gullmedalje, men det gikk ikke så bra, sier Hegle Svendsen.

Og legger lattermildt til:

– Kanskje jeg heller skal love deg en fjerdeplass, for så å overraske med gull?

Skiskytingslandslagene avslutter høydeoppholdet i Bessans til uken. Sesongstarten er på Sjusjøen fra 15. november.