Håvard Bøkko (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Håvard Bøkko (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Håvard Bøkko perset i sesongens første løp

Men det holdt bare til fjerdeplass i NM.

Hamar (TV 2 Sporten): Det var knyttet stor spenning til hvor Håvard Bøkko står før sesongstarten. Holeværingen overbeviste på 500-meteren i NM på enkeltdistanser og gikk så fort han aldri før har gjort.

– Det er klart dette gir meg selvtillit. Spesielt det å kunne trøkke til i svingene er noe jeg ikke har maktet å gjøre på lenge. Dette beviser at jeg kan gjøre det, strålte 26-åringen som har ny personlig rekord på 35,85. Den gode tiden holdt derimot ikke til annet enn fjerdeplass.

For det gror godt i sprintskøyte-Norge. Bøkkos klubbkamerat fra Hol IL, Christoffer Fagerli Rukke, ble før sesongen vraket fra landslaget. Som svar på det klinte han til og ble norgesmester på distansen.

– Jeg er kjempeglad, selvfølgelig. Det var veldig jevnt med Espen Aarnes Hvammen, men heldigvis holdt det helt inn. Nå håper jeg at dette holder til verdenscupplass, sier den blide gullvinneren.

Generelt sett var det meget gode tider å spore i Vikingskipet fredag kveld. Espen Aarnes Hvammen som endte på andreplass hadde den raskeste 500-meteren med knallsterke 35,58, men siden konkurransen består av to 500-meterløp var det Rukke som trakk det lengste strået sammenlagt.

I kvinneklassen viste Ida Njåtun at hun har mye å komme med denne sesongen. Njåtun var suveren og med 39,69 i sitt andre løp for kvelden satte hun mesterskapsrekord.

Spesielt det å kunne trøkke til i svingene er noe jeg ikke har maktet å gjøre på lenge.

– Dette ser virkelig bra ut. Det ser ut som om jeg har gjort mye riktig før denne sesongen. Å gå to så sterke 500-metere med så kort tid mellom hverandre (39,82 og 39,69 journ.anm.) er bra, strålte NM-vinneren.

NM i enkeltdistanser på Hamar fortsetter i morgen med 1500 og 5000 for gutta, mens jentene skal ut på 1000 og 3000 meter.