Steffen Ernemann scorer på langskudd mot Brann. (Foto: TV 2)
Steffen Ernemann scorer på langskudd mot Brann. (Foto: TV 2)

Ernemann med årets mål-kandidat: – Min livs scoring

Steffen Ernemann fikk drømmetreff mot Brann. Nå lever håpet om fornyet Tippeliga-kontrakt for Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08 - Brann 3-2 (3-1):

Se kampen i opptak på TV 2 Sumo

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livetekstsenter

Sarpsborg/Bergen (TV 2 Sporten): Sarpsborg 08s trener Brian Deane var før kampen klar på at Brann helst måtte slås for å holde liv i drømmen om ny Tippeliga-kontrakt.

Med seieren over Brann er nå Sarpsborg på kvalikplass og legger press på Hønefoss og Tromsø.

Men Sarpsborg 08 fikk en marerittaktig start på kampen. For allerede etter to minutter spill sendte Amin Askar Brann i ledelsen med sin åttende fulltreffer i sesongen.

– Soleklart årets mål-kandidat
Det tok imidlertid ikke lang tid før Sarsborg 08 våknet. Etter 27 minutter spill utlignet Mohamed Elyounoussi for hjemmelaget etter ha headet inn 1-1-scoringen etter et corner.

Like før pause fikk Steffen Ernemann drømmetreff på hel volley og dunket ballen med en vakker skru i vinkelen. Scoringen, som sendte Sarpsborg opp i ledelsen 2-1, var en soleklar kandidat til årets mål i Tippeligaen.

Se scoringen og intervju øverst i artikkelen

– Den lignet litt på det målet Roberto Carlos scoret for Brasil mot Frankrike på 1990-tallet, spøkte Ernemann til TV 2 Sporten etter kampen.

– Men hva skal jeg si? 2-1-scoringen var mitt livs mål. Det var et kongemål. Nå er jeg bare glad. Jeg tilegner målet til min familie, fordi det var mitt livs mål, sa dansken.

– Saft suse for en suser! Det er helt ellevilt og en kandidat til årets mål i Tippeligaen. For en helt vanvittig scoring

Ekspertene beskriver scoringen ganske enkelt som «magisk».

– Saft suse for en suser! Det er helt ellevilt og en kandidat til årets mål i Tippeligaen. For en helt vanvittig scoring, utbrøt Asbjørn Myhre, som kommenterte kampen på TV 2 Zebra.

– Helt magisk. Noe av det flotteste jeg har sett, mente TV 2-ekspert Daniel Nannskog om scoringen.

Og bare minuttet senere fikk publikum på Sarpsborg Stadion se nok en nydelig scoring.

Mohamed Elyounoussi driblet seg gjennom Brann-forsvaret før han elegant chippet over Piotr Leciejewski og sørget for 3-1-ledelse.

Se kampreferat (artikkelen fortsetter under):

762196

Overtok kvalifiseringsplassen
Sarpsborg 08 fortsatte å angripe etter pause, men det var Brann som stod for omgangens eneste scoring.

Martin Pusic, som var tilbake etter karantene, satte inn 2-3-reduseringen etter 66 minutters spill.

Hjemmelaget lykkes imidlertid med å dra i land seieren og har nå nye muligheter til å sikre seg fornyet kontrakt i Tippeligaen.

For etter 3-2-seieren over Brann overtok Sarpsborg kvalifiseringsplassen med sine 27 poeng. Tromsø og Hønefoss på de to nederste plassene har begge 25 poeng, men har én kamp mindre spilt.