Frisk jubler etter straffeseier mot Oilers. (Foto: TV 2)
Frisk jubler etter straffeseier mot Oilers. (Foto: TV 2)

Frisk med sjokkcomeback mot Oilers: – De spilte med hvilepuls

Stavanger Oilers ledet komfortabelt mot Frisk Asker – men tok muligens seieren på forskudd.

Stavanger Oilers – Frisk Asker 4-4 (4-5 etter straffer):

Etter en målløs førsteperiode, gikk Stavanger Oilers opp i en komfortabel 3-0-ledelse i hjemmekampen mot Frisk Asker i DNB Arena. Men Stavanger Oilers rotet bort den komfortable ledelsen i tredje periode, og tapte kampen 4-5 etter straffer.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst i saken!

– Nei, vi bestemmer oss bare for å gå ut å kjøre i tredje periode. Vi hadde ingenting å tape. Så fikk vi litt flyt og fikk inn målene, og lykkes til slutt med å vinne, sa Jonas Johansson, som satte inn både 3-4-scoringen, 4-4-målet og scoret for Frisk Asker på straffe i det strålende comebacket.

LES OGSÅ: Bluss stoppet kamp i GET-ligaen

– I tredje periode så ga vi fra oss pucken til gode ishockeyspillere i Frisk Asker. Vi spiller for naivt og mister pucken for lett

– Naivt og slurvete
Oilers-trener Petter Thoresen var ikke fornøyd med egne spillere etter nederlaget.

– Vi spiller i tre perioder, men i de to første periode blir vi ikke like hardt straffet for feilene vi gjør. Men i tredje periode så ga vi fra oss pucken til gode ishockeyspillere i Frisk Asker. Vi spiller for naivt og mister pucken for lett, sa Thoresen til TV 2 Sporten etter kampen.

Han forklarer at Frisk Asker kunne spasere seg tilbake i kampen i tredje periode slik:

– Kanskje vi spiller med for høye skuldre i tredje periode og Frisk var det beste laget til slutt. Vi var utrolig slurvete med pucken i egen sone, og vi må bare lære av disse feilene vi gjør. Spillerne må gå i seg selv og se at det er slurv som gjør at Frisk Asker scorer så mye mål mot oss, sukket han.

– Spilte med hvilepuls
På stillingen 3-0 begynte de seiersvante Oilers-spillerne åpenbart å slappe av. Først reduserte Frisk Asker til 2-3, før Oilers igjen tok ledelsen 4-2.

Deretter hentet Frisk Asker igjen ledelsen og utlignet til 4-4 i tredje periode ved Jonas Johansson.

TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm trodde knapt nok det han fikk se i Stavanger Oilers egen storstue.

– For en kamp dette ble. Det så ikke ut som om det skulle bli så spennende i andre periode. På stillingen 3-0 hadde åpenbart Oilers-spillerne hvilepuls, sa eksperten, som kommenterte kampen sammen med Asbjørn Myhre.

– Men etter at Frisk Asker reduserte til 2-4, kjørte de fullstendig kampen. Det ble et sceneskifte. Jeg skjønner egentlig ikke hva som skjedde med Oilers-spillerne, mente han.

Oilers-trener Petter Thoresen (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Oilers-trener Petter Thoresen (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Tok seieren på straffer
Kampen gikk til sudden death, og der var Frisk Asker nærmest seieren. Men ingen av lagene maktet å score i overtidsperioden. Dermed gikk kampen til straffer.

Frisk scoret på sine to første, mens Oilers ikke taklet presset og bommet på sine.

– En veldig solid kamp av Frisk Asker, men det er svakt av Oilers å rote bort seieren på denne måten, mente Ole Eskild Dahlstrøm.

Se Frisk Askers Mathias Franzén hamre inn sin vanvittige straffe her:

4139864

Sjekk kampfakta fra Stavanger Oilers - Frisk Asker og de øvrige resultatene fra torsdagens runde i GET-ligaen her