Egil Olsen
Egil Olsen

Drillos inntekt like høy som NFF-sjefene til sammen

Den sparkede landslagssjefen med solid lønnshopp i året som gikk.

Her søker du i alle skattelistene på tv2.no

Inntekt og suksess går ikke alltid hånd i hånd i idretten. I hvert fall ikke i Fotballforbundets korridorer.

Lønnshopp for Drillo
På inntektssiden har både NFFs generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallén til salt i grøten.

Skattetallene for 2012 viser at Hallén beveger seg mot millionlønn og står bokført med en skattbar inntekt på 930 037, opp fra 775 000 i 2011. Siem har langt større bokført inntekt enn presidenten med sine 2 022 000, opp fra 1,7 for to år siden.

Enda bedre står det til hos Drillo selv, som står oppført med en skattbar inntekt på 5,8 millioner for 2012. Det er et lønnshopp på 2,3 millioner kroner fra året før. Trenerlegendens formue er nå på 5,3 millioner kroner, mot 5,5 millioner på bok i 2011.

Hans erstatter Per Mathias Høgmo hanket inn rundt 3,1 millioner kroner i året som gikk, opp rundt 300 000 kroner fra 2011. Høgmos formue har samtidig økt med rundt 500 000 kroner. Høgmo er dermed den i NFF-toppen som står oppført med høyest inntekt.

Dermed er Drillos bokførte inntekt omtrent lik den Høgmo, Hallén og Siem hadde til sammen i 2012.

Nils Johan Sembs skattbare inntekt for 2012 var på 2,3 millioner kroner. Den tidligere TV 2-eksperten har også mest på bok med sine 14 millioner.

Drillos kone Sigrun «Sigggen» Vedelden står for øvrig oppført med en skattbar inntekt på 3 473 kroner i fjor, mens formuen er på mer solide 3,3 millioner.

Les også: Disse idrettsstjernene tjente mest i fjor
Les også: Bjørn (45) har passert Dæhlie som norsk idretts rikeste

Trøbbel i tårnet
Det norske landslaget har vært i hardt vær etter en VM-kvalifisering hvor alt gikk galt. Etter å ha gått toppseedet inn i en kvalifiseringsgruppe der Island og Sveits ble regnet som overkommelige motstand på forhånd, endte Norge helt nede på en skuffende fjerdeplass – milevis unna sanddynene på Copacabana.

Dermed går Brasil-VM 2014 uten Norge, noe verdens største idrettsbegivenhet har gjort sammenhengende siden nettopp Drillo leder Norge med bravur i 1998.

Utenfor banen har det om mulig vært et enda mer forferdelig år for NFF. Ikke bare daler tilskuertallene i Tippeligaen. Også landslaget sliter kraftig med populariteten. Det hele toppes av at det fortsatt pågår en offentlig maktkamp i Ullevaal-korridorene etter den omdiskuterte sparkingen av Drillo.

Drillo fikk foten etter kvaliktapet for Sveits på Ullevaal. Inn kom Djurgården-trener Per-Mathias Høgmo – uten sportslig suksess. Norge tok kun ett poeng på de siste to kampene mot Slovenia og Island. I tillegg er det usikkert hvilken tillit den vingeklippede toppfotballsjefen Nils Johan Semb nyter.

– Jeg har hatt vondt i magen av det som har eskalert, sa Siem til TV 2 for tre dager siden, rett fra oppvaskmøte med Drillo.

Dette står NFF-toppene oppført med i skattelistene for 2012:

1365

Fett å være landslagsstjerne
Også på banen er det lukrativt å spille ball, selv om den sportslige suksessen uteblir.

Landslagssjef Brede Hangeland står oppført med en skattbar inntekt på 19,6 millioner kroner for 2012, omtrent det samme som listene oppga for to år siden. Fulham-profilens formue har imidlertid økt kraftig – fra 2,7 millioner i 2011 til 9,2 millioner kroner i fjor.

Sjekk landslagsspillernes bokførte inntekter for 2012 her:

1368

GÅR TIL SAK: Norges Fotballforbund har rettet et svimlende krav på 25 millioner kroner mot en tidligere samarbeidspartner. Her representert ved Yngve Hallen, Kjetil Siem og informasjonsdirektør Svein Graff. (Foto: Løvland, Marianne/NTB scanpix)
GÅR TIL SAK: Norges Fotballforbund har rettet et svimlende krav på 25 millioner kroner mot en tidligere samarbeidspartner. Her representert ved Yngve Hallen, Kjetil Siem og informasjonsdirektør Svein Graff. (Foto: Løvland, Marianne/NTB scanpix)