straffe2
straffe2

Se den historiske straffesparkkonkurransen

Spillere fra Brockenhurst og Andover Town scoret på 29 straffespark på rad. Se ALLE her.

Oppgjøret mellom Brockenhurst og Andover Town i The Hampshire Senior Cup endte 0-0 etter full tid og ekstraomganger, og kampen matte avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Det ble en straffesparkkonkurranse for historiebøkene.

For lagene scoret på 29 straffespark på rad før Andovers Claudio Herbert bommet på det 30. sparket på ballen.

Se hele den historiske straffesparkkonkurransen i videovinduet øverst! (Video: Chris Smith, Jordan Harris og Jonny Davision)

– Jeg var henrykt, men samtidig nervøs. Jeg trodde aldri at jeg noensinne skulle ta det 30. straffesparket i en straffesparkkonkurranse

Historisk rekord
Det engelske fotballforbundet (FA) bekrefter overfor BBC at scoringsrekken på 29 fulltreffere på rad er ny rekord på seniornivå i det engelske fotballsystemet.

– Jeg var henrykt, men samtidig nervøs. Jeg trodde aldri at jeg noensinne skulle ta det 30. straffesparket i en straffesparkkonkurranse, sa «syndebukken» Claudio Herbert til BBC etter kampen.

LES OGSÅ: Baggio, Platini, Maradona og Ronaldo: – Derfor bommer superstjernene

– Jeg har vært involvert i straffesparkkonkurranser tidligere, men ingenting som er i nærheten av noe som dette. Jeg har aldri opplevd et større press, sa han.

Den forrige rekorden i en straffesparkkonkurranse i det engelske ligasystemet ble satt i oppgjøret mellom Dagenham & Redbridge og Leyton Orient i Johnstone' Paint Trophy-cup i 2011. Den gang scoret lagene på 27 straffespark på rad.

LES OGSÅ: Se straffe-brassesparket som går verden rundt

BOMMET: På det 30. straffesparket bommet til slutt Claudio Herbert.
BOMMET: På det 30. straffesparket bommet til slutt Claudio Herbert.

Lang unna verdensrekorden
Verdensrekorden i antall straffespark på seniornivå ble for øvrig satt i Namibia i 2005.

I en kamp i den namibiske cupen mellom KK Palace og Civics ble det tatt hele 48 straffespark etter kampen endte 2-2 etter ekstraomganger.

Men spillerne der var ikke like effektive foran krittmerket. KK Palace vant til slutt kun 17-16.